Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przegrzebałem forum w poszukiwaniu interesujących mnie informacji, nawet coś tam znalazłem, ale nie rozwiązało to mojego problemu. Mianowicie, wyczytałem gdzieś, że można zakodować NCS'em jezyk Polski, tak więc zabrałem się do roboty. Lamguage_4 zmienione na polnisch, MASTER również ustawiony na polnisch, w menu wyboru języka w cic pojawia się polski, ale po kliknięciu nic się nie zmienia, a po zgaszeniu i odpaleniu samochodu mam puste pola (brak żadnych slow, nic nie jest opisane). Po zmianie na angielski (bo ten udało mi się normalnie zakodować, z czego juz jestem zadowolony) wszystko wraca do normy i widać opisy po angielsku. Ktoś jest w stanie mi pomóc? Słyszałem coś o dodawaniu FA, ale nie bardzo wiem jak ten temat ugryźć, z poradnikiem z yt próbowałem coś zdziałać, ale przy próbie dodania wyskakiwał błąd. I chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość dodania CAPPL (chodzi o obrotomierz w HUD), czy jest to fizyczny modul i nic z tego. Pozdrawiam i proszę o pomoc, płacę dobrym browarem wysłanym paczkomatem na mój koszt.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja z Polskim na CIC tak miałem, gdy licznik miał za stary soft. Tylko że to było E87 a CIC był fabryczny. Zmieniałem tylko język. Po podniesieniu softu KOMBI Polski zadziałał.
Opublikowano

W e60 trzeba zrobić aktualizacja CIC a nie KOMBI, do tego potrzebny jest iCOM

Bez aktualizacji CIC po zakodowaniu i uruchomieniu polskiego będziesz miał "krzaczki" w menu.

Mariusz

Opublikowano (edytowane)

Bez aktualizacji CIC po zakodowaniu i uruchomieniu polskiego będziesz miał "krzaczki" w menu.

Moduł CAPLL jest w innym czytniku CCC Professional :)

Mariusz

Proszę o usuniecie posta :)

Edytowane przez mariuszski
Opublikowano

Moduł CAPPL jest w innym czytniku CCC Professional :)

Mariusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jack79, sam podnosiłeś?

KOMBI sam podniesiesz zwykłym kablem. CIC nie.

W mojej E87 CIC już był podniesiony, ale sam mu nie robiłem, ze względu na brak ICOMa.

Opublikowano

Kolego co ma aktualizacja KOMBI w e60 do braku zmiany jeżyka?

W e87 zgadzam się, trzeba zrobić aktualizacje lub wymienić zegary ale przeważnie problem dotyczy polskie menu z ccc professional, nie trzyma zmiany i jeżyk wraca na niemiecki czy angielski po uśpieniu auta.

Nie wprowadzaj w błąd chłopaka.

Zrobi aktualizacje CIC i zakoduje polskie menu bez problemu.

Mariusz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlatego w każdym poście podkreślam, że ja miałem ten problem w E87. Nie wsadzałem CIC do E60 z 2005 nigdy. Opisałem mój przypadek, bo przez kilka dni nikt koledze nie chciał pomóc. Na pewno już wie, że musi podnieść soft w CIC ICOMem w E60 po retroficie CICa.