Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was forumowiczów, jest to mój pierwszy post pół dnia szukałem na forum informacji na temat plusa po stacyjce w bmw f10/f11 i jedyne co udało się znaleźć że bezpiecznik 47 jest tzw. Po stacyjce ale po zamknięciu jest na nim napięcia jeszcze przez 10 minut i napięcie pokazuje się odrazu po otworzeniu auta

Chciałem zabezpieczyć swój samochód przed złodziejami ale potrzebuje do tego plusa po zaplonie/stacyjce nie może być inny bo odrazu uzbroi system i będę miał np 15 sekund żeby odpalić auto bo inaczej zacznie wyć alarm, montował ktoś z was podobne ustrojstwo tzw.blokadę zapłonu? Dodam tylko na koniec że jest to przystosowane do systemu start / stop

Pozdrawiam

Opublikowano
Chyba nie jest to taka prosta sprawa bo moj gazownik tez tego plusa nie znalazl i instalacja ma wiecznie blad zwiazany ze zlym podlaczeniem plusa po zaplonie, ale jesli ktos tu wie gdzie go znalesc to rowniez przyda mi sie ta informacja i moze to naprawie.