Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanko, mam zamiar wymienić żarówki na jakieś lepsze bo mam niby te Xenonowe H7 55W ale w nocy świecą okropnie. Wiem że to też wina moich kloszy ale bez przesady w nocy jedzie się cieżko a oczy się męczą, a w deszcz nocą to nie idzie jechać :(

Pytanko: Czy można wsadzić żarówki 100W do tych moich lampek? Czy przekaźnik nie będzie zbyt obciążony?

Co sądzicie o tych żaróweczkach?

http://www.autometa.com.pl/inne/philips.html

Pozdrawiam!

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
Bracie, ja mam ten sam problem w moim Compakciku. Klosze lamp sa juz tak zajechane ze masakra i w dodatku przyciemniane. Zarowki to nie mam pojecia ile maja juz lat. Czy ktos z was jezdzi na zarowkach Philips GT-150 Power2Night albo na tych nowych Night Guide 3w1 ? na poczatek chce kupic zarowki, jesli to nie pomoze to dopiero sie zastanowie nad wymiana kloszy a w ostatecznosci xenony.
Opublikowano
ja u siebie wsadzilem philipsy + 30 %. Jest lepiej,duzo lepiej, ale swiatla mijania w bmw to i tak porazka. Sam zastanawiam sie nad zakupem nowych lamp (in.pro, hella). pozdrawiam
Opublikowano
Krotka pilka! Chcesz miec swiatlo i pieniadze w kieszeni??!! Kup Tungsramy megalight +50%. Rewalacja za smieszne pieniadze. Ja zaplacilem 40 zl i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony. Daja tak ze musialem jechac swiatla wyregulowac bo po zmianie tak jaraly ze ludzie z przeciwka nie mogli wytrzymac bo mialem zle swiatla ustawione.
Jestem jak Media Markt.... Nie dla idiotów :P
Opublikowano
Ja nie wiem, ale wydaje mi się, że jak w aucie są czyste zwierciadła reflektorów, czyste szkła, niezaśniedziałe polączenia i nowe (niewypalone) żarówki - np. philips premium to powinno być ok. Taki zestaw świeci bardzo dobrze - powiem nawet, że porównując np ze skodą octavią (bo taką też mam - reflektor z H4) to niebo i ziemia. Moim zdaniem problemów trzeba szukać w kondycji tych podzespołów, które wymieniłem. Poprawianie fabryki żarówkami 100W niekoniecznie jest dobrym rozwiązaniem. No chyba, że się myle.
Opublikowano

Ja miałem Night Guide 3w1 ale po roku czasu się spaliły. byłem strasznie zadowolony. Naprawde swietnie swieciły. Posiadam lampy BOSH bez soczewek w swojej 318.

Teraz kupiłem - ale jeszcze na nie czekam bo nie przyszły PHILIPS VISION PLUS - jutro zobaczę jak swiecą i napisze.

Lampy mam czyste i odblaski też niewypalone bo poprzednie żarówki nieźle oswietlały.

Opublikowano
Ja nie wiem, ale wydaje mi się, że jak w aucie są czyste zwierciadła reflektorów, czyste szkła, niezaśniedziałe polączenia i nowe (niewypalone) żarówki - np. philips premium to powinno być ok. Taki zestaw świeci bardzo dobrze - powiem nawet, że porównując np ze skodą octavią (bo taką też mam - reflektor z H4) to niebo i ziemia. Moim zdaniem problemów trzeba szukać w kondycji tych podzespołów, które wymieniłem. Poprawianie fabryki żarówkami 100W niekoniecznie jest dobrym rozwiązaniem. No chyba, że się myle.

a no właśnie,może nadszedł czas by przejść sie do okulisty :mrgreen: bo zawsze szukamy przyczyn nie tam gdzie trzeba-jade kiedyś,pada deszcz i klne na czym swiat na światła,wycieraczki i wszystko co tylko,po paru dniach badania kontrolne i.....-1,5 na każdym oczku :mrgreen: