Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. otoz mam barzdo trudny problem do rozwiklania. na samym poczatku wszystko ladnie dzialalo.i od poewnego czasy problem zaczal przybierac na wadze. moze powiem jak to wyglada na chwile obecna. wczoraj jechalem w trase po poznaniu no i nagle slysze jakies dziwne dzwieki, jakby syrena policyjna, strzaly z pistoletu i mowie sam do siebie ciekawe co to moze byc. ale po chwili zorientwoalem sie ze to z mojego samochodu. sygnal ten dokladnie dochodzi z SYRENY odpowiedzialnej (podlaczanej pod autoalarm).

kluczykami (pilotem od alarmu) nic nie zrobie, lampa od alarmu nie swieci sie wiec wywnioskowalem ze alarm jest rozbrojony, no ale syrena caly czas WYJE i to wydaje rozne dzwieki a nie tylko jeden !!! jak nadusze aby alarm sie uzbroil to drzwi sie zamykaja a lamka kontrolna autoalarmu wskazuje ze jest uzbrojony. no i wlasnie ale problem jest tego problemu ze to wogle nie pomaga, bo SYRENA wyje jak WYLA i nie da sie jej wylaczyc. pytanie jest natury czysto technicznej co to mogloby byc ? czy walniety alarm czy tylko syrena. myslalem ze dzwieki z syreny sa wydawane przez autoalarm, a syrena to tylko cos w rodzaju glosnika, ale jak wylacze SYRENE (bo mam do niej kluczyk) i zalacze jeszcze raz t ozaczyna sekwencje dzwiekowa dokladnie za kazdym razem od tego samego dzwieku.

ludzie blagam pomocy. ja juz trace cierpliowsc z ty msamochodem. kochalem BMW a teraz jest to tylko dla mnie udreka. pozatym nikt nie chce se wziasc za naprawe tego czegos, czym jest autoalarm.

moje GG: 3067997

blagam pomocy, jezeli ktos mi pomoze i to wlasnie bedzie to to wysylam jak boga kocham czteropak heinekena pod wskazany adres !!!!!! blagam pomozcie mi !!!

Opublikowano
Może masz syrenę z własnym źródłem zasilania? Niektóre syreny po odcięciu przez złodziei zasilania z akumulatora mogą tak się zachowywać. Prawdopodobnie gdzieś u Ciebie nie ma styku (albo ktoś próbował się dobrać do auta) i syrena wyje bo włączyło się jej własne zasilanie. Ale to tylko moje domysły, niech wypowie się ktoś kto zna temat. :wink:
Opublikowano

tak syrena ma swoje wlasne zasilanie i strasznie halasuje !!! co zrobic. a wczoraj mialem czasami tak ze jak czasnalem drzwaimi albo wjechalem w dzire to sie momentami zalaczala albo wylazcala. otworzylem maske zdecydowanie ja opuscilem i tez sie wylaczyla. no ale dzisiaj juz nic nie pomaga. wyje caly czas. noa ale mowie, samochod moge odpalic nic sie nie dzieje, ANTYNAPAD DZIALA, kluczyki od alarmu tez dzialaja (moge zamykac i otwierac dzrzwi). kierunkowaskazy sie zapalaja i gasna przy uzbrajaniu i wyzbrajaniu alarmu czyli prawidlowo. ale syrena wyje caly czas.

no to pytanie jest typu co sie moglo stac ? dzwonilem do kilku eletrykow samochodowych i zaden nie chce sie podjac. kazdy gada ze w BMW sa jakies magiczne alarmy i nikt nie wie o co chodzi i nikt nie bedzie na darmo tracil czasu. a ja to musze miec zrobione !!!! plizka o pomoc......

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Haa, mialem identyczną faze - po jakims czasie sama sie włączala, odłączanie akumulatora nie pomagało, bo syrena ma wlasne zasilanie 3xAA (akumulatorki). Sama sie w nocy potrafila w garazu wlaczyc, gdzie nikogo nie bylo! Co bylo przyczyną? Wilgoć (byla umocowana w złym miejscu, zbyt nisko) i przetarcie plastikowej/foliowej osłony jednego akumulatorka przez płytkę drukowaną, ostrymi zakonczeniami lutów. Mam nadzieje, ze zrozumieliscie o co mi chodzi :wink:
Opublikowano
Przeważnie taka syrena jest podłączona trzema przewodami, dwa zasilające ( + i -) i jeden od wzbudzenia z alarmu. No i tutaj pewnie coś jest z tymi zasilającymi. Zasilanie zanika i syrena "myśli" że ją ktoś odciął i zaczyna wyć. Sprawdź dokładnie przewody od syreny, może też być wina w niej samej, jakiś zimny lut.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Podłączę się bo u mnie jest to samiutko!! Spadło mi napięcie, padł akumulator, rano, więc podładowałem, i odpaliłem luks wsyztko ok, ,problem jest taki że syrena od alarmu niezależnie od tego czy go uzbrajam czy nie się załancza i nie wyłancza się, wyje tylko syrenka,,,niczym teg owyłączyć, a na dodatek przestaje po jakimś czasie i już sie nie włancza, dziwne prawda, ,, jeszce jedno, na kompie mam guzik CODE, który powinien dezaktywować alarm,, oczywiscie przestał działać, i jak go wciskam nie działa, a działał,,,,jak ktoś ma inny pomysł niż wyżej ,to please pomóżcie...podkreślę że jak nie włączę alarmu, tylko centralny to jest ok, ,
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano
Jutro biorę się za rozbieranie syreny, napiszę o wynikach, czy nikt nie wie co jest z tą syreną,,,to dośc częsty problem przy fabrycznym alarmie i spadku napięcia !!!!! pozdrawiam,,,Jeszcze troszkę mnie zdenerwuje i wyciągną wtyczkę alarmu wogule,,,,i założę drugi,,,,
Opublikowano

Wkurzała mnie ta syrena, to ją odłączyłem, wyciągnąłem jej wtyczkę, zauważyłem, że jak zacznie wyć i wyciągnę wtyczkę i wsadzę ją ponownie zaraz, to już nie wyje, a to oznacza że prawdopodobnie to syrena sama wariuje,,więc,,zauważyłem że alarm działa bez niej i z nią ok,,,,więc odłączyłem i teraz jest cichy alarm!!! kierunki migają wszystko się zachowuje jak trzeba,,,,a jeśli po ponownym podłaczeniu syreny nie wyje, to oznacza że się pewnie nic nie włancza, alarm tylko wysyła sygnał i tyle,,,narazie wszystko gra,,,,drugi alarm (nie powiem jaki :mad2: ) już leży na półce i wkrótce będę go montował,,,,,żeby nie było :) pozdrawiam, PS. Sprawdza się stara dobra metoda na układy elektroniczne które grają na nerwach !! Wyciągnąć wtyczkę!!!!!!!!

A jeszcze jedno, koledzy czy ktoś rozbierał tę syrenę ??? bo moja ma dwie sróbki od góry, ale wygląda jak zalana, że jest nie rozbieralna, jak ktoś rozbierał to proszę o sposób, jak to zrobić ?? U mnie wszytko od tego alarmu jest made in italy i ze znaczkiem BMW ?? cóż,,,,na dniach zamontuję coś nowego,,,

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
u mnie to samo,tylko ze zaczelo sie po odlaczeniu akumulatora,auto bulo u mechanika po przyjechaniu do domu zaczelo sie,syrena wyje,nie moge siedziec w aucie. odpalam ,ale zaraz zgaszeniu wyje,a i czasami nawet nie zdaze odpalic,wiec nigdzie nie jezdze,pomocy :mad2:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hehe.... u elektryka bylem w tamtym roku i zrobil na 3 dni.......... przed nocymi zmianami cos wyje wychdoze z domu i okazuje sie ze to moje coupe............. wylaczam kluczykiem bo inaczej sie nie dalo a tu nic............. !!!!!!!!!!!!!111 syrena zepsuta i tyle sie okazalo.

PS. prawie wylysialem przez to g....... jebb.......