Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Nie świecą mi ringi w wersji z biksenonami,

w innych samocodach najprościej pewnie byłoby zacząć od żarówek ale z tego co sprawdzałem to w tym modelu trzeba pół samochodu do tego rozebrać, a do tego nie świecą wszystkie więc nie jestem tego pewien.

Ktoś wie czy można najpierw gdzie indziej poszukać przyczyny? Np gdzie znajduje się bezpiecznik odpowiedzialny za ringi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak w domu, przestanie dzialac swiatlo, to lecisz do kompa pytac co to moze byc? Czy zaczynasz od sprawdzenia zarowki....
Opublikowano
Jak nie działają wszystkie to sprawdzam bezpieczniki i czy jest zasilanie, a nie żarówki bystrzaku :D, że nie wiem jak do tego w samochodzie się zabrać to powód że lecę pytać do kompa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A sprawdzales zasilanie bystrzaku? A jak nie wiesz jak to auto do mechanika. Wszystkiego nie musimy wiedziec i sie znac. Bezpiecznikow, w tym aucie, nie ma.
Opublikowano
Ja tak mialem ze przestaly mi swiecic w jednej lampie, nastepnego dnia w drugiej. Tez myslalem ze cos sie zjebalo ale po czasie kupilem nowe zarowki i dalej nie swiecilo. Z tym ze z mojej winy bo licznik zwarc doszedl do maxa
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak to jest E90/1 preLci to muszisz zdjąć koło i przednią część nadkola, żeby dobrać się do żarówki - na YT jest "kilka" filmów DIY.

Jak to jest E92/3 to spod maski chyba się wymienia - też są filmy na YT ;)

Mi też nieraz jak się przepalają to jedna za drugą w odstępach kilkudniowych, więc może faktycznie najprościej sprawdzić..

Inna rzecz, która mnie zastanawia, to fakt braku pojawienia się komunikatu o przepalonych żarówkach...

F31 320d+