Skocz do zawartości

Złe wskazania poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu mam złe wskazania poziomu paliwa w desce. Teraz juz stanęło na rezerwie. Komputer nic nie pokazuje (chodzi o dystans do pokonania) zero wskazań. Reszta wskazań jak spalanie działa.

W MagPol BIS Warszawa - Piaseczno sprawdzono mi wszystko co jest w baku i stwierdzili że jest OK sygnały biegną dalej (oczywiście polecam MagPol rzetelnie i fachowo) - w MCars Classik Praga (też polecam) sprawdzono mi deskę - działa i jest OK.

Czyli a może się mylę to coś w komputerku - powiedziano mi że trzeba jechać tam gdzie mogą sprawdzić odczyty komputera ale nie te dane z silnika tylko te inne i wtedy będzie można wykryć usterkę.

I teraz pytanie do Szanownych Forumowiczów - czy możecie mi polecić z terenu Warszawy jakiegoś specjalistę co by to sprawdził ? Czy jednak jestem skazany na autoryzowany serwis BMW ?

POMOŻECIE W TEJ SPRAWIE ?

Opublikowano

Widzę że nikt się nie zainteresował ;)

OK - poradziłem sobie - specjalista co do diagnostyki (ma sprzęt - takie badanie w ASO BMW to wydatek ok 400zł a u niego zapłaciłem 70zł) super - elektronik - mechanik - naprawia elektronikę i to zaawansowaną w BMW - oczywiście inne samochody również.

Zdiagnozował wykrył usterkę a za tydzień ją usunie - sprawa poważna jak wszystkie usterki elektroniki - planowany koszt naprawy 200 - 450zł brutto.

Pozlecam

JARVOL - CAR

Serwis-Sklep

Warszawa

ul. Modlińska róg Płochocińskiej

tel. 022 614-42-94, 022 793-22-08

kom. "24h" 0501-744-257

Opublikowano

Proszę bardzo:

BMW BENZIN (OBD) Tryb 3/7 odczytywanie pamięci błedów Sterowanie silnikiem

Tryb 3 usterka statyczna:

*P1622 Usterka nieznana

P0133 Sonda lambda (rząd 1, czujnik 1)

BEZWŁADNY

Tryb 7 usterka sporadyczna:

P0600 interfejs szeregowy

P0135 Obwód grz. sondy lambda

(rząd 1 czuj. 1)

P0155 Obwód grz. sondy lambda

(rząd 2 czuj. 1)

P0130 Sonda lambda (rząd 1 czujnik 1)

Liczba błedów: 6

Diagnoza sterowników BMW ABS Pamięc błędów

39 Usterka nieznana

89 Napięcie akumulatora

Za niski

90 Tymczasowy regulator ESP

obwód pasywny

występują

Ilosc usterek: 3

Resztę powiedział ustnie po weryfikacji wszystkich danych (wszystkiego nie chce mi się pisać)

Reasumując problem jest na trzeciej szynie tam występuje przerwa - otrzymałem informacje że będzie to naprawione.