Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, poprzednio posiadałem Seata Ibize i jakoś nie ciągnęło mnie zbytnio do mechaniki

Od 3 miesięcy posiadam również BMW E90 318d

I mam kilka ważnych pytań związku z tym że dostałem wewnętrznego jobla

Zacząłem sam wymieniać podstawowe rzeczy, starac się mocniej dbać o auto

Zapobiegać a nie leczyć, dlatego mam do was kilka pytań

Mianowicie

Jakie doładowanie w tym silniku w wersji 122km daje turbo

Po ilu km spokojniej jazdy nagrzewa się olej w dieslu

Nie mówię tutaj o podanie dokładnych wartości ale tak jak to się mówi na oko

Druga sprawa to kupiłem sobie interfejs żeby sobie sprawdzać różne parametry oraz nie jeździć do mechanika jeśli coś padło

I od razu pokazały się dwa błędy

Jeden do sterownika świec żarowych

A drugi ma kod 4b90 "monitorowanie ciśnienia na szynie podczas uruchomienia "

I właśnie mam pytania odnośnie tego drugiego bo czytałem czytałem i każdemu któremu świeci się ten błąd ma problem ze silnik nie chce się uruchomić a u mnie wszystko ok tylko jest ten błąd

Jakieś pomysły?

Opublikowano
Przede wszystkim skasuj błędy, zrób parę kilometrów i zobacz czy te same błędy wyskoczyły. Czasem jest tak, że coś tam wskazuje, a jak się skasuje to już nie wraca.
Opublikowano
Przede wszystkim skasuj błędy, zrób parę kilometrów i zobacz czy te same błędy wyskoczyły. Czasem jest tak, że coś tam wskazuje, a jak się skasuje to już nie wraca.

Kasowałem, dalej to samo

Jakby to powiedział klasyk

Tak było, nie sciemniam

Ale co dalej?

Da się to jakoś naprawić?

Błąd stały, skasowałem, pojechałem do pracy i dalej błąd jest