Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś przerabiał lusterka zewnętrzne z Anglika na Europę?

mirror1.jpg Doposażam samochód w składane lusterka, jednakże zaciąłem się przy sprężynie i nie wiem jak ją rozebrać.

Znalazłem na zagranicznym forum, że tuleje która trzyma sprężynę można rozwiercić, przełożyć obudowę i przyspawać podkładkę, jednakże chciałbym tego uniknąć.

Na forum wyczytałem, że istnieje jakiś zestaw naprawczy, jednakże nic nie znalazłem, Panowie z aso też nie mają pojęcia o czymś takim. :(

Czy faktycznie istnieje taki zestaw? Czy jest może inny sposób na rozłożenie lusterka?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie ma innego sposobu i nie ma zestawów naprawczych. Jak chcesz rozłożyć to najlepiej odgiąć te rurkę do góry, żeby sprężyna wyszła. Tylko wcześniej skompresuj sprężynę, żeby cię nie zabiła. Ponowne złożenie w drugą stronę, tylko trzeba dobrze zabezpieczyć te tuleje na której jest sprężyna. Gdzieś tu widziałem, że ktoś stosował pierścień segera. Jak znajdę linka to wstawię
Opublikowano
W takim razie zostaje mi zabawa ze spawaniem. W sumie warto kombinować, jak się nie uda to wtedy pomyślę o kupnie używek Europy. Jack79 jak znajdziesz link, chętnie na niego zerknę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu chłop składa i rozkłada takie lusterko

• 3 lata później...