Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam mozliwosc dobrania jeszcze pakietu asystentow basic (podstawowy, nie Pro), czyli w sklad wchodzi miedzy innymi asystent martwych pol lusterek. Pewnie czesc z Was ma to na pokladzie, wiec moze bedziecie w stanie podzielic sie doswiadczeniami.

Najbardziej interesuje mnie, czy asystent martwych pol bedzie mi pomocny w najmniej komfortowej sytuacji zwiazanej ze sciezkami rowerowymi, czyli:

- skrecam w prawo 90 stopni, w uliczke

- auto mam ustawione mniej wiecej pod katem 45 stopni, bo jeszcze nie zdazylem sie zlamac, a jednoczesnie musze stanac, bo rownolegle do drogi, ktora przed chwila jechalem, biegnie sciezka rowerowa

Czy w takiej sytuacji zostane ostrzezony przed rowerzysta, ktorego nie widze po prawej, bo zaslania mi fotel, slupek i ogolnie nie jestem w stanie tak mocno przekrecic glowy w prawo? Mam podejrzenia, ze to niestety nie pomoze w takiej sytuacji, bo raczej dziala na wprost do tylu, po minimalnym skosie, ale kto wie :)