Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teoretycznie tak, tylko problem jest w zamocowaniu i uszczelnieniu końcówki pomiarowej.w gnieżdzie wtrysku nie ma gwintu.to nie benzyna,że dociśniesz ręką.oczywiście rozrząd musi być sprawny.
Opublikowano
Wałek rozrządu ukręcony po złym złożeniu vacum i wszystkie zawory aktualnie zamknięte . Chodzi o sprawdzenie szczelności zaworów. Ale chyba po takim incydencie lepiej jak wyleci inny silnik.
Opublikowano
A czy po ukręceniu wałków rozrządu i w jednym miejscu pęknięte mocowanie wałka, możliwe jest że zawory nie ucierpiały???
Opublikowano
Po zadziałaniu tak dużej siły blokującej jest to nie możliwe,ale możesz rozebrać głowicę i oszacować szkody.
Opublikowano
Wałek rozrządu ukręcony po złym złożeniu vacum i wszystkie zawory aktualnie zamknięte . Chodzi o sprawdzenie szczelności zaworów. Ale chyba po takim incydencie lepiej jak wyleci inny silnik.

Kolego sam jestem po takim incydencie :mrgreen:

W moim przypadku zębatka na wałku ssącym przestawiła się na tyle ile pozwoliły śruby i otwory z samej zębatce.Oczywiscie rozrząd się przestawił. Doszło do tego przy odpaleniu samochodu, na moje szczęście wałek pompy vacum poddał się pierwszy.

Rozrząd był na tyle przestawiony że oczywiście był błąd synchronizacji...42b5

Po rozebraniu góry i ustawieniu rozrządu motor pracuje prawidłowo, także jest możliwośc przestawienia bez kolizji.

Oczywiście wszystkie firmy regenerujące te motory twierdziły że była kolizja na 100% i nie obejdzie się bez remontu :duh: Pomijam już koszt bloku po regeneracji za 5500zł, to nawet nie wystarczy na części a gdzie zarobek za naprawę :mrgreen:

P.s

Na dniach wymienię rozrząd bo spać spokojnie nie mogę :lol:

• 5 miesięcy temu...