Skocz do zawartości

Zamiana szyby czołowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem przed wymianą szyby przedniej, mam obecnie zieloną standardową. Chciałbym zmienić na szybę termiczną „solar” lecz w punkcie wskazanym przez ubezpieczyciela oraz pilkingtona obsługa poinformowała mnie że może być problem z czujnikiem deszczu i zmierzchu i asystentem świateł drogowych. Mowa o ich czułości i poprawności działania oczywiście. Kamery kafas nie posiadam. Jeśli nie „solara”

to chociaż szybę z wyciszeniem bym założył, ale i w tym wariancie także doradzają ostrożność.

Czy ktoś na forum dokonywał takiej zmiany i może się wypowiedzieć? Będę wdzięczny.

Paweł.
Opublikowano
  • Autor
Skoro nie ma nikt doświadczenia w temacie. To temat do zamknięcia.
Paweł.
Opublikowano
Przecież w obszarze czujników i kamery nie ma napylonej warstwy odblaskowej. Około rok temu wymieniałem taką szybę i kalibracja czujników przebiegła bezproblemowo, ale wymieniałem 1:1, po uderzeniu kamienia.
Opublikowano
  • Autor
O to chodzi że ja mam zwykłą a rozważam „solara” zmiana na taką samą (1:1) nie produkowała by wątpliwości. Ale koniec końców chyba zostanę przy zielonej, takiej jaka jest do tej pory.
Paweł.
Opublikowano
Robiłem to u siebie. Dział bez problemu

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano
  • Autor
Robiłem to u siebie. Dział bez problemu

Dzięki Slavo. Zobaczę czy uda mi się namówić ubezpieczalnie na taką szybę.

Pozdrawiam.

Paweł.