Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów w temacie,

W ciągu tych kilku cieplejszych dni jeździłem w swoim G21 ze sportowymi fotelami M (S0711) w pełnej Vernasca Black bez grupszej kurtki bądź samej koszuli, więc zacząłem inaczej ustawiać fotele. Po przestawieniu pozycji podparcia lędźwiowego wydaje mi sie, że jest dużo bardziej ustawione z lewej strony fotele niż centralnie i siedzę krzywo. Jedna osoba potwierdziła moje przypuszczenia.

W przyszłym tygodniu jadę na wymianę oleju plus opon i przy okazji poproszę o sprawdzenie tej sprawy, ale czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem?

Opublikowano

Ja od początku mam wrażenie że siedzę krzywo w swoim fotelu. W ogóle wydaje mi się jakby fotel nie był "wycentrowany" względem kierownicy. Myślałem że zwariowałem, ale na szczęście nie do końca - bo po krótkim przeszukiwaniu Internetu okazało się że to wcale nie są domysły:

"Like most recent BMWs, the 330i’s driver’s seat is mounted inboard of the steering column and canted toward the left, with the steering wheel also angled to make up for it. As a result, the heavily bolstered sport seats strain the right side of your back if you attempt to sit in line with the vehicle’s forward trajectory."

https://www.roadandtrack.com/new-cars/first-drives/a25475896/2019-bmw-330i-first-drive-review/

Spróbujcie wyszukać w Google frazę: "BMW crooked seats".