Skocz do zawartości

Brak kilku bezpieczników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Kupiłem adapter obd icar 4.0. Dziś chciałem połączyć się z autem i nie mam połączenia z ECU. Sprawdziłem bezpieczniki i okazało się że brakowało jednego od obd (15A). Niestety to nie poskutkowało i dalej mam problem z połączeniem ale zauważyłem że brakuje mi bezpieczników: 3,4,5, 47 i 49. Są to po kolei: nr. 3 coś od siedzeń,

nr 4 dotyczy ikony silnika i dde,

nr 5 i 49 ikona kierownicy.

nr 47 ikona grzania tylniej szyby.

Dodam że mam servotronic a nie czuję żeby zmieniała się siłą wspomagania.

Auto normalnie odpala, jeździ i boję się że jak dołożę bezpieczniki to narobię więcej szkód niż pożytku. Jest ktoś mądrzejszy idę mnie kto może się wypowiedzieć?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A w danym polu są w ogóle oba styki dla bezpiecznika?

Podeślij VIN

Opublikowano
  • Autor
VK12611. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć schematu od czego są odpowiedzialne konkretne bezpieczniki. W pole nr 2 wszedł na ścisk. Niestety w garażu podziemnym jest ciemno i jest tak niewygodny dostęp że nie miałem jak sprawdzić miernikiem czy przepływa przez niego prąd. Do odb dochodzi zasilanie ponieważ adapter reaguj i łączy się z telefonem
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Po kolei:

3. lusterko wewnętrzne fotochrom

4. brak schematu na newtis.info, w wolnej chwili sprawdzę w WDS

5. Manetki kierownicy(zasilanie przełącznika zespolonego)

47. Ogrzewanie tylnej szyby

49. Active steering lub zasilanie modułu fotela pasażera(jeśli masz fotele elektryczne z pamięcią)

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziękuję. Lusterko wewnętrzne i boczne działają mimo braku bezpiecznika?

Manetki działają wszystkie.

Fotele mam manualne i w specyfikacji mam tylko servotronic a nie active steering.

Teoretycznie nie na nic co uniemożliwiałoby połączenie z ECU. Dziś sprawdzałem w służbowym passacie b8 tylko na car scanerze i szczytował dane

Opublikowano

witam ,

kupiłem x1 2.0d 146km z 2014 r i po podłączeniu do komputera diagnostycznego -pokazał bład podgrzewanych foteli , po sprawdzeniu skrzynki z bezpiecznikami okazało sie , ze brakuje 2 bezpieczników w miejscach o num; 45i 46, zastanawia mnie jaki to moze byc powód ?

Opublikowano
  • Autor
Masz grzane fotele? Działają? Sprawdzałeś po Ciebie czy masz w opcji?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy mógłby mi ktoś doradzić bo nie mam prądu w zapalniczkach ( i w gniazdku w bagażniku też) - czy to bezpieczniki i ewentualnie które ? ( X1,2014, 18d,xDrive)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Czy mógłby mi ktoś doradzić bo nie mam prądu w zapalniczkach ( i w gniazdku w bagażniku też) - czy to bezpieczniki i ewentualnie które ? ( X1,2014, 18d,xDrive)

Bezpiecznik nr 8 w schowku