Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie miałem napisać co wyszło.

Wtryski wymienione - jeden bank gdzie miałem wypadnie, drugi na koniec miesiąca.

Okazało się, że żony koleżanki facet ma warsztat specjalizujący się tylko BMW / taki magik do BMW gadał, że ma terminy zawalone na tygodnie w przód. Po znajomości ogarnął dzisiaj przed blokiem ;)

I tak:

Zakodował wtryski. Przywrócił wszytko do ustawiań fabrycznych i jeszcze jakieś inne rzeczy tam grzebał.

Mówił, że ktoś tam grzebał wcześniej i źle była wyliczona jakaś suma.

Ogóle nox nie wywala już błędu po jego robocie nie kopci i silnik pracuje równo na zimnym (wcześniej cała buda się trzęsła na starych wtryskach po odpaleniu na zimnym).

Dzisiaj trochę pojeździłem i jest ok. Jutro jadę na kontrole do niego czy po tym wszystkim nie wyłapuje jakiś błędów jeszcze ten nox itp.

Gadał żeby z tym noxem uważać gdzie oddaje się auto na wymianę. Spotkał się klika razy u klientów, że nox był wykonywany zamiast wymieniony a kasa jak za wymianę.

Jutro dam znać co dalej.

Opublikowano

Dobrze, że napisałeś, że pod koniec miesiąca kolejny bank ogarniesz :cool2: Będziesz miał spokój. Jeżeli pojawiać Ci się będzie nadal błąd NOx to kup lepszą alternatywę, która jest tańsza niż ori i dłużej nie będzie z nią problemów. Ta sonda nazywa się NOXem :

https://shop.bimmerprofs.com/

Chłopaki chyba wiedzą lepiej niż samo BMW co i jak z silnikami. Potężna wiedza. Jedyny problem jaki ja miałem to taki, że do czasu jak z nimi pisałem, że chce kupić to pomagali co 15minut, a jak już kupiłem to nagle ucichło :mrgreen:

b72b536e244610f0med.jpg
  • 1 rok później...
Opublikowano
Hej i co jak się skończyło u ciebie ? Mam taki sam problem. Wypadanie zapłonu , wymienione wszystkie wtryski , wszystkie cewki , świece … pokrywa zaworów bo podobno ciekła wiec tez odma nowa bo jest wbudowana. Wibracje , dziwny basowy dźwięk na niskich obrotach i w ogóle ten samochód chodzi jak by się miał rozlecieć. Nie mam już siły do niego. Mam tez wszystkie trzy błędy z nożem … 12c008 12c108 12c208 … w serwisie powiedzieli ze oni nie wymieniają tego nawet jak jest błąd debile jacyś czy co ? Ja już nie wiem
Opublikowano
Hej i co jak się skończyło u ciebie ? Mam taki sam problem. Wypadanie zapłonu , wymienione wszystkie wtryski , wszystkie cewki , świece … pokrywa zaworów bo podobno ciekła wiec tez odma nowa bo jest wbudowana. Wibracje , dziwny basowy dźwięk na niskich obrotach i w ogóle ten samochód chodzi jak by się miał rozlecieć. Nie mam już siły do niego. Mam tez wszystkie trzy błędy z nożem … 12c008 12c108 12c208 … w serwisie powiedzieli ze oni nie wymieniają tego nawet jak jest błąd debile jacyś czy co ? Ja już nie wiem

HEJ Wymieniłem wszystkie wtryski, świece cewki oraz ostatecznie wkodowałem tą sondę NOX (powodowała jakieś zwarcie). Ja miałem tak że trzęsło całym autem. Dodatkowo sprawdzone DISY i wymienione uszczelki kolektora ssącego.