Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No i przyszła wiosna, zatem postawnowiłem otworzyć panoramę. Otwiera się podsufitka. Duża szyba otwiera się do ok połowy po czym jak by ją cos blokowało wraca i zatrzymuje się na otwarciu na ok 15cm. Da sie zamknąć. działa też podnoszenie wentylacyjne. Co zalecacie? Zrobić reset co wymusi otwarcie, czy najpierw lepiej odstać się do prowadnić i sprawdzić co blokuje / wyczyścić / nasmarowac? Miał ktos podobny problem?
Opublikowano

Kolego, niestety , elementy plastikowe padają. U mnie problem bliźniaczy, pierwszy etap przestały uchylać się oba okna dachowe (lufciki pod kątem) otwierała się tylko panorama, potem po otwarciu przestała się zamykać, zostało tylko ręcznie z ingerencja w element który pada, (kliny) zrywają się z mocowania.

Jak uda Ci się zdiagnozować co jest u Ciebie ,chętnie poznam przyczyny ,ale przypuszczam ,że będzie to samo, tzn klin blokuje. Zestaw naprawczy do dachu ok 1200 zł jak patrzałem pare lat temu :). Też w tym roku będę chciał z tym porządek zrobić.