Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Kilka dni temu kupiłem BMW F10, jestem pod ogromnym wrażeniem tak naprawdę wszystkiego! Jest to mój pierwszy samochód marki BMW, wcześniej jeździłem 150-konnym SUVem w dieslu. BMW jest od zaufanego sprzedawcy, który zrobił chip-tuning na 370 KM. Zewnętrzny i wewnętrzny M-pakiet (śliczna kierownica). Bardzo wygodne siedzenia regulowane chyba w każdy sposób. Zdjęcia samochodu:

9ZlaCm5.jpg

Uk5WnLG.jpg

bJsj65N.jpg

LDgUEAl.jpg

gKyPtsX.jpg

https://imgur.com/a/6kojsU4 - link do pełnego albumu

Lista rzeczy, które chciałbym zrobić:

wymiana opon - myślałem o Pirelli P Zero na lato, co o nich sądzicie?

wymiana/pomalowanie felg - czarne OZ CORTINA '19 - powinny ładnie pasować

przyciemnienie szyb

wymiana hamulców

nowe wycieraczki - takie powinny chyba być dobre? - https://allegro.pl/oferta/bosch-wycieraczki-aerotwin-bmw-5-f10-f11-7-f01-f02-9430043882

zmiana grilla na ten z podwójnymi żeberkami

lotka z tyłu

doposażenie w Active Cruise Control

kupno adaptera OBD i przeprogramowanie paru rzeczy (np. całkowite wyłączenie start-stop oraz pomiary 0-100, 100-200)

wymiana systemu ambient, obecny jest praktycznie niewidoczny

To chyba na tyle na początek ;) Może kiedyś jakaś czarna matowa folia się pojawi! Z góry przepraszam za jedynie elementarną wiedzę, dopiero wchodzę w świat motoryzacji :) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, zanim założyłem konto spędziłem tu długie godziny :)

Opublikowano

Hej,

Gratulacje!

Do tego dołożyłbym mu jeszcze lotkę z przodu na dole zderzaka i wymienił nakładki na pedały ( gaz ,hamulec) na stalowe.

Te gumowe pedaly w f10 wyglądają wrednie ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano
Hej,

Gratulacje!

Do tego dołożyłbym mu jeszcze lotkę z przodu na dole zderzaka i wymienił nakładki na pedały ( gaz ,hamulec) na stalowe.

Te gumowe pedaly w f10 wyglądają wrednie ;)

Pozdrawiam.

Dobry pomysł :) https://maxtondesign.pl/product-pol-11033-Splitter-Przedni-V-4-BMW-5-F10-F11-M-Pack.html wygląda fajnie :) Mały problem, nie mam tytułów piosenek przez Bluetooth i czytałem, że wystarczy zaaktualizować system, boję się jednak że stracę mapę dzięki której mam dodatkowe KM :/ Jeśli ktoś wie czy nie znikną mi zmiany w mapie silnika kiedy zaaktualizuję oprogramowanie to proszę o info ;]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

doposażenie w Active Cruise Control

To trochę pracy i dzięgów.

Wycieraczki sugeruje OEM. Sa trwalsze i moim zdaniem lepiej zbieraja.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co jak co, ale M pakiet w F10 nadaje autu niesamowitej drapieżności.

Masz rację, kierownica M pakietowa po lifcie jest jedną z najładniejszych "sterów" w BMW.

Na początek czarne nerki i fajna lotka na klapę bagażnika, a do środka aluminiowe nakładki na pedały M performance.

A póżniej więcej dodatków M performance (oj drogich :mrgreen: ) lub innych producentów.

Gratulacje, bardzo fajne auto.

Mam nadzieję, ze lekko było uszkodzone w USA.

Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz rację, kierownica M pakietowa po lifcie jest jedną z najładniejszych "sterów" w BMW.

Na początek czarne nerki i fajna lotka na klapę bagażnika, a do środka aluminiowe nakładki na pedały M performance.

A póżniej więcej dodatków M performance (oj drogich :mrgreen: ) lub innych producentów.

Nie potrzebna nadzieja, auto z USA prosto sprawdzic.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A jakiego koloru nerki on aktualnie posiada? :roll:

b72b536e244610f0med.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
spoczko maszyna :cool2: nie myslales zeby pomalowac fele na czarno :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>