Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie krótkie pytanie chcę jutro wymienić turbinę zamówiłem komplet do montażu ale oczywiście zamówiłem źle.Chodzi głównie o tą uszczelkę między turbo a kolektorem reszta pasuje podkładki miedziane obejma.Czy mogę zamontować tą starą uszczelkę czy dać sobie spokój bo będą przedmuchy,jutro sobota więc raczej już na miejscu nie dostanę takiej
Opublikowano
Możesz dać używana tylko przeczytać obie powierzchnie, ja dodatkowo popsikalem smarem miedzianym
Opublikowano
Jestem po wymianie uszczelka między dpf a turbo zamontowana chociaż oryginalnie jej nie było. 6 godzin roboty trochę rozbierania jest oby było dobrze .Turbo kupiłem używane ale praktycznie bez żadnych luzów
Opublikowano
pamiętaj po podkładce między turbo a dpf

No właśnie reloop. U mnie też jej nie było - między turbo, a DPF. Dlaczego uważasz, że jest ona taka ważna ? U mnie póki co sama obejma i nie czuć spalin ani nie widać żadnych niepokojących objawów...

Mógłbyś rozwinąć swoją myśl ?

Opublikowano
A turbo nie dostaje "w dupę" jak jej nie ma ? U mnie spalin nie czuć, no chyba, że za samochodem bo DPF off :twisted: