Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, przychodzę z pytaniem, jak wygląda u was podwozie w e90/e91? Dzisiaj zajrzałem sobie pod osłony zderzaka tylnego i wszędzie ruda: pas, podłoga aku, na progach też gdzieniegdzie. Nie jest to może na etapie dziur, bardziej nalot, ale nie wygląda ciekawie ;/ e91 rocznik 2006, od 2010 w Polsce i może w tym jest problem. W tamtym roku wymieniłem klapę bagażnika, bo jak to w e91 lubią sobie gnić po bokach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja może powiem coś o E39...

Też walczyłem z rudą, walka ogólnie przegrana , bo jedynym słusznym krokiem byłoby wymiana progów.

Jeśli chodzi o tylny pas to tam też były różne kwiatki. Klapę bagażnika również wymieniłem tak jak ty.

Co mogę ci polecić , to jak najszybciej zlikwidować rudą szma...... pomalować to dobrym epoksydem + utwardzacz , farbą akrylową + utwardzacz , a na koniec pokryć to woskiem do profili zamkniętych. Oczywiście należy zobaczyć co się dzieje w profilach zamkniętych?

Jeśli nie ma rudej to wystarczy dobrze jej zalać wyżej wspomnianym woskiem.

Ja w F11 , w której nie zaobserwowałem jeszcze korozji , wpuściłem wosk do profili zamkniętych .

Po zdemontowaniu plastikowych osłon progów , wygłuszenia nadkoli , osłon podwozia i tylnego zderzaka , również zapsiklałem w/w woskiem od zewnątrz.

Zostało mi jeszcze zabezpieczenie bagażnika i tylnej klapy. Raczej zrobię to jeszcze przed tegorocznymi wakacjami.