Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś chciałem sprawdzić za pomocą INPY i obd błędy jakie kryją się w moim E91 z 2006 roku, błędy pokasowałem i pogrzebałem trochę w zakładce "Nadwozia". Następnie chciałem się zająć modułem CAS, w którym chciałem poszukać opcji przekodowania otwierania tylnej klapy na szybę bagażnika za pomocą pilota. Po uruchomieniu NCS'a w trybie Expertenmoduse, załadowałem VIn i CAS no i wtedy omyłkowo wcisnąłem opcję "Process Car" po czym program się zwiesił i koniecznie było jego zresetowanie. Przed ponownym podłączeniem programu chciałem na chwilę odpalić auto a tu niemiła niespodzianka, kręci, kręci a odpalić nie może. Pilot wyciąłem ze stacyjki i sprawdziłem że otwieranie i zamykanie działa normlanie, dodam że akumulator mam nowy. Poszedłem po zapasowy klucz do domu aby sprawdzić czy On sobie poradzi z odpaleniem, lecz niestety efekt jest ten sam i samochód kreci a nie może ostatecznie zatrybić. W Inpie wchodziłem w zakładkę silnika i wybierałem mój motor, a następnie odczytałem błędy, ale żadnych nie było, ale na wszelki wypadek je skasowałem bo tak gdzieś polecali lecz to nie przyniosło rezultatu. Jestem załamany, ponieważ jestem bardzo raczkujący w dziedzinie programowania i dotychczas jedyne co zaprogramowałem to światła dzienne przy których nic nie popsułem. Czy jest mi ktoś w stanie pomóc i łopatologicznie wytłumaczyć, co należało by zrobić. Z góry bardzo dziękuję.

Opublikowano
Udało się, samochód odpalił. Początkowo próbowałem zresetować, a następnie na nowo zaprogramować EWS lecz cały czas wyskakiwał mi błąd. Wszedłem przez Shit i F7 do menu CAS i tam zresetowałem a następnie na nowo zaprogramowałem, wyłączyłem INPE i zapłon a następnie spróbowałem odpalić Becie i zagadała. Dziękuję za podpowiedz.