Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podczas naprawy lewarka aby wracał do pozycji centralnej po wyjęciu skrzyni w miejscu gdzie miałem wymienić zestaw w środku mam 2 takie tulejki przy czym ta 1 nie ma żądnego nacięcia które trzeba podważyć aby wyjąć a na dodatek przysłany zestaw naprawczy ta tulejka wielkością przypomina bardziej ta drugą wiekszą. Czy muszę wyjąć na siłę tą pierwszą i drugą tulejkę? I wstawić tą z zestawu naprawczego?

Zdjęcie poglądowe

https://ibb.co/kJprSXK

Opublikowano
To co masz oznaczone jako 2 to tłoczek który się zacina i dlatego to rozbierasz. Nie jest łatwo go wyjąc, ja użyłem dużego gwintownika i ciągnąłem kombinerkami. Można też próbować zrobić haczyk z drutu i zahaczyć o otwór na końcu ale to musi być jakiś mega twardy drut. 1 to tulejka która jest do wymiany i jak uporasz się z tłoczkiem to bez problemu ją zagniesz do środka małym śrubokrętem o wyjmiesz szczypcami.