Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Czy ktoś wertował dane dotyczące miejsca dla pasażerów z tyłu g20 vs f30?

To dla mnie dość istotnie bo zdarza mi się jeździć w 5 osob w zestawieniu 2 osoby dorosłe i fotelik na tylnej kanapie.

W f80 jest ok mogło by być lepiej ale te 100-200km nie stanowi problemu.

Szukałem danych z wymiarami ale nic nie znalazłem.

Ostatnio oglądając g20 sprawdzałem jak jest z miejscem z tyłu Nad głową jest zdecydowanie mniej miejsca niż w F30 ale wystarczająco. Ustawiłem fotel pod siebie i mam wrażenie że na kolana i stopy również jest mniej miejsca niż w F30 co było by już dużym minusem. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Wyczytałem na forum usa że między isofixami jest 5cm szerzej niż w F30 to akurat dobrze choć przy jednym foteliku to tylko 2.5cm szerzej dla pasażerów ale zawsze coś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Recenzenci mówią że jest więcej, ale ile - brak konkretów. Auto jest w każdym salonie, trzeba jechać i zobaczyć bo opinie mogą być mylące.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszyscy mówią, że z tyłu przybyło miejsca i około 3cm na kolana przez większy rozstaw osi ale moje wrażenie jest odmienne. Sprawdzę to jeszcze dokladnie ale w F30 siedząc sam za sobą między kolano a fotel wchodzi pięść a w G20 brakowalo sporo. Nad głową w f30 zostaje mi okolo 10cm w g20 ledwo ledwo włosy praktycznie dotykają podsufitki. Tylne drzwi w G20 też są krótsze niż w F30 po tym zdjęciu widać to wyraźnie.

Photo-Oct-01-11-17-01-AM.jpg

Photo-Oct-01-10-34-33-AM.jpg

Opublikowano
Tez mialem obawy bo przesiadam sie z arteona ktory jest znacznie wiekszym samochodem i z tylu jest miejsca bardzo duzo. Msm 182 cm, ustawilem swoj fotel i za soba jestem w stanie wygodnie usiasc. Jedynie co to po ustawieniu fotela w najnizszej pozycji brakuje miejsa na stopy pasazera
Opublikowano

Capture.jpg

źródło automobile-catalog

Praktycznie to samo, ciut mniej miejsca na głowę i ciut więcej na ramiona, z tyłu 2 mm więcej na nogi, z przodu 1 mm mniej :D Objętość przestrzeni całkowitej na korzyść f30 :/

Opublikowano
Jedynie co to po ustawieniu fotela w najnizszej pozycji brakuje miejsa na stopy pasazera

Dokładnie tak, potwierdzam. Mam ustawienie na co dzień maksymalnie w dół bo tak jest wg mnie idealnie, ale wtedy siedząc z tyłu ciężko wsunąć stopę pod fotel, co jest mega niewygodne i jak mam pasażera to muszę się wtedy podnieść. :evil:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Capture.jpg

źródło automobile-catalog

Praktycznie to samo, ciut mniej miejsca na głowę i ciut więcej na ramiona, z tyłu 2 mm więcej na nogi, z przodu 1 mm mniej :D Objętość przestrzeni całkowitej na korzyść f30 :/

Dziękuje za liczby.

Używam tego katalogu od lat do porównywania osiągów aut a nawet nie wiedziałem że są tam dane o ilości miejsca. Dzięki.

Odnośnie miejsca na stopy wydawało mi się właśnie, że w G20 nie byłem w stanie wsadzić stóp pod swój fotel a f80 nawet zimowe trapery wchodzą. Muszę to sprawdzić bo to był odwieczny problem w mercedesach przez co z tyłu jest ciasno i niewygodnie.