Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanko: posiada może ktoś wiedzę czy da się rozpoznać po zdjęciu i bez wnikania w specyfikację czy owe auto posiada na wyposażeniu lampy LED czy adaptacyjne LED'y ?

Na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie

Pozdrawiam

Opublikowano
Na pierwszy rzut oka z tego co kojarzę to w rogu lampy od strony grilla jest jeszcze dodatkowy projektor. Służy chyba do doświetlania zakrętów. O ile się nie mylę w zwykłych lampach led nie masz tego dodatkowego projektora.
Opublikowano

Aż specjalnie pobiegłem w garażu sprawdzić, bo zacząłem w siebie wątpić. :)

O ile zdjęcie lampy LED normalny na blogu z którego pikopiko wziął zdjęcie jest poprawne, tak dla LEDa adaptacyjnego zdjęcie już jest przekłamane (nie widać szczegółu który robi różnicę oraz niebieskie odbicie wprowadza w błąd). W F40 LED adaptacyjny ma niewielką różnicę wizualną względem normalnego i wygląda tak:

$_45.jpg

Tak więc musisz się przyjrzeć dokładnie i będziesz wiedział jaka to lampa.

I żeby lepiej było widać:

Tu masz z lampami LED adaptacyjnym: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-1-dostepny-od-reki-ID6Djw7v.html

Tu masz z lampami LED: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-1-bmw-sikora-m135i-xdrive-ID6DyiET.html

Różnicę widać na pierwszy rzut oka, ale to detal.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

aż byłem sprawdzić...

2 auta z adaptacyjnymi reflektorami LED.

Na jednym napis "BMW adaptive LED", na drugim "BMW LED"...

oba mają doświetlanie zakrętu ale tylko jeden ma dodatkową lampkę. Może to kwestia przeciwmgielnych?

Opublikowano
Mam adaptacyjne i nie mam napisu. Przy odbiorze pytałem o to czy aby na pewno są adaptacyjne (jest tylko napis BMW Led). Sprzedawca powiedział, że w obecnych jedynkach jest tylko tyle napisane. To że są adaptacyjne widać po wyglądzie samej lampy. Tak, więc nie ma co sugerować się napisem.
Opublikowano
A jeszcze zapytam, czy te adaptacyjne też są tak czule jak np. w f30 że na postoju przy Iekkim skręcie kierownicą reagują?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

co masz na myśli że są czułe?

BTW są dwie wersje adaptacyjnych - skrętne i nie skrętne...

Opublikowano

Ahaaa, bo myślałem że wszystkie adaptacyjne są skrętne.

Te skrętne też reagują na postoju?

Tak pisze sprzedawca : 0552 Adaptiver LED-Scheinwerfer

A tak jest zaznaczone na stronie w opcjach : Adaptive cornering lights

Opublikowano
A jeszcze zapytam, czy te adaptacyjne też są tak czule jak np. w f30 że na postoju przy Iekkim skręcie kierownicą reagują?

Tak, reagują proporcjonalnie do skrętu kierownicy. Jak ciut skręcisz to prawie nie widać że się przesunęły w kierunku skrętu (o centymetr ?). Jak np. skręcam na maksa aby wjechać do garażu to idą za kierunkiem kręcenia kierownicą i to pomaga. Pomaga najbardziej podczas jazdy w nocy po nieoświetlonej drodze, gdzie są zakręty (ładnie jest zakręt oświetlony, szczególnie długimi).

• 10 miesięcy temu...