Skocz do zawartości

E39 2.5 tds brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem dwa miesiące temu 2.5 tdsa odczuwam w nim brak mocy z dołu, patrzyłem na inpe to masa powietrza luftmasse stoi na 30! I nic się nie rusza nawet po dodaniu gazu. Druga przepływka kupiona na szrocie to samo. Dodam jeszcze że pozycje spritzbeginn ist jest na 6,59 A spritzbeginn soll 2,51. Auto pali od strzala czy zimny czy ciepły tylko że brak tej mocy muł

Edytowane przez mlody104

Opublikowano
  • Autor
Nikt nic nie wie?
Opublikowano
  • Moderatorzy

Pierwsza rzecz to zatytułuj temat zgodnie z regulaminem, tzn. tak, żeby opisywał problem, bo admin zobaczy i skasuje. Po drugie E39 to stary model i coraz mniej użytkowników, a tds to bardzo stary model i użytkowników skrajnie mało więc nie dziw się, że nikt nie odpisuje, więc :search:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=203109

Jedyne co mogę ci wydedukować to, że; jak wynika z opisu, masz problem z początkiem wtrysku. Soll to wartość zadana, a Ist to wartość zmierzona (aktualna). O silniku CR to bym więcej powiedział, ale na TDS się nie znam.

Opublikowano
  • Autor
Ok temat kąta wtrysku ogarnięty, to teraz ta przepływka ktoś wie jak to sprawdzić? Gdzieś czytałem że do kompa 38pin ale za cholerę nie mogę znaleźć gdzie to czytałem A trochę wątpliwe żeby dwie były upalone może jakaś przerwa w obwodzie i nie czyta. Napewno przewody idą od przeplywki na pompę
Opublikowano
  • Autor
Z racji braku odpowiedzi pewnie z całego forum latam sam 2.5tdsem obwieszczam iż temat uważam za zamknięty, wszystko już ogarnięte.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Młody znajoma kupiła sobie niedawno 2.5 tdsa. Jesteś już trochę spec więc jakby co można uderzać o poradę? :D