Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądając fora, ogłoszenia i YT naszła mnie zagwozdka ile takie E46 jest w stanie na jednym silniku przejechać, oczywiście wiem że zależy to od silnika, sposobu jazdy, serwisu itd Ale ciekawi mnie z jakim największym przebiegiem wy się spotkaliście.

Dużo osób pisze, że dla 6 cylindrówki 500k to żaden problem, ale jednocześnie nie znalazłem na YT filmu gdzie ktoś prezentuje przekręcanie się licznika z 999 999 na milion :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na własne oczy nigdy nie widziałem przebiegu większego niż 400000km w e46. Oczywiście mam na myśli wskazania licznika :cool2: 11 lat temu szukałem dla siebie tego modelu i widziałem już wówczas wiele egzemplarzy z magiczną 3 na początku przebiegu - wyglądały całkiem normalnie :roll: Dziś widuję takie które mają 220000km, a realnie mają pewnie z 800000km :wink: bo przecież skóra na kierownicy nie rozrywa od patrzenia :wink:

Według mnie silniki są dość proste, podobnie jak reszta mechaniki i mogą przejeździć naprawdę wiele. Inna sprawa to stan zachowania poszczególnych egzemplarzy....