Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ! mam takie pytanie , tak czy siak bede musial do kumpla elektronika podjechac z moim bmw e81 ale tak z ciekawosci i waszej wiedzy zapytam gdyz taki problem(?) mam mianowicie: wszystko jest ok nie wyskakuje zaden blad nic dopiero gdy przekrocze 100 km/h wyswietla mi sie start/stop failure mocy nie traci ani nic z tych rzeczy , normalnie moge zgasic pozniej odpalic samochod , wyswietla sie tylko raz po przekroczenu tej predkosci i pozniej juz nie - dopiero jak zgasze silnik i pozniej znowu przekrocze 100 to pojawia sie ponownie a czy jade 50,70,90 blad nie wyskakuje. ktos jakis pomysl? sterownik swiruje czy co zgrywa pawiana ? dzieki z gory za pomoc!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Start/stop monitoruje sporo funlcji auta, trzeba by pod komputerek podłączyć, żeby poznać sczegóły. Błędy o które piszesz rozumiem, że na liczniku ci nie wyskakują? W module silnika DDE musi być jakiś skoro dostałeś informację na licznik.
Opublikowano
dopiero jak jade wiecej niz 100 km/h na liczniku wyskakuje symol A w strzalce otaczajacej + na ekranie wlasnie start/stop failure powiadomienie , tak to wszystko ok - tu byl wczesniej wymieniany silnik wiec nie wiem czy to ma jakies znaczenie