Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W dniu wczorajszym gdy temp. spadła poniżej - 13 stopni Celsjusza zauważyłem wyświetloną kontrolkę od nivo. Po tym jak kontrolka wyskoczyła ani razu sprężarka się nie włączyła mimo że nie było nigdy z nią problemów. Auto równomiernie opadło i dzisiaj stała w ciepłym garażu ale niestety nadal nie działa tzn nie włącza się sprężarka od nivo. Podłączyłem inpe i za jej pośrednictwem próbowałem lecz że skutkiem negatywnym, brak jakiej kolwiek reakcji. Sprawdziłem bezpieczniki ok, sterownik nivo nie zalany, podłączyłem na krótko sprężarkę i na krótko włącza się lecz niestety poduchy bez jakiej kokwiek reakcji. Poduchy całe i sprężarka zasysa powietrze i dmucha na wyjściu ze sprezarki w kierunku zaworów ale niestety nie pompuje poduszek. Co może być tego przyczyną? Czy może tak nagle zepsuć się zawór sterowania powietrzem i doprowadzić do tego że sprężarka się nie włącza oraz że poduszki się nie pompują?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Problem rozwiązałem w ten sposób że został wymieniony bezpiecznik 40 a na nowy, stary był przegrzany i nie spełnoal swojej funkcji
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Niestety problem się powtórzył i kompresor się nie włącza. Gdy za pomocą inpy próboje podnieś tył cały czas kompresor się nie włącza i wyskakuje błąd 5f98 regulation time one side lifting rear left. Na krótko kompresor działa. Czym to jest spowodowane?
Opublikowano

Jeżeli się wlącza na krótko, to może miech dziurawy.

Tylko u mnie przy dziurawym miechu, pompował chyba z 20 sekund ,ale on się potem wyłącza, a auto opada.

Powietrze uciekło z miechów i auto na ziemi już czy trzyma ??

Opublikowano
Na początek wymień ten zielony przekaźnik od pompy a jeśli nie pomoże to być może musisz już zmienić pompę, bo nie daje rady , tylko jak będziesz zmieniał pompę koniecznie wymień filtr i wężyk bo bankowo jest tam syf
Opublikowano

Jeżeli bezpiecznik ok, to sprawdź sterownik NIVO, ten pod kołem zapasowym pod styropianami, a najlepiej podmień z innego auta dla sprawdzenia to jest minuta roboty. Jak sterownik dobry to Kompresor.

U mnie padło w kolejności:

kompresor za 3 lata miech na końcu sterownik. Sterownik padł najprawdopodobniej od super świetnej myśl technicznej BMW odprowadzania wody z panoramy w modelach przed liftowych :))))

aha , przy padniętym sterowniku ,objawy takie jak u Ciebie miałem, nie pompował nawet z wymuszeniem.