Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorki za odgrzanie starego kotleta, choć uważam, że temat jest cały czas aktualny i kolejni ludzie w razie potrzeby tutaj zajrzą tak jak ja.

Właśnie dopadł mnie problem cieknącego węża od wspomagania w E38 (M62B44). Chlasnął ten najdroższy wąż z tą izolacją termiczną. Cieknie na końcu okucia schodzącego do pompy wspomagania. Póki co są to kropki na parkingu, ale poziom płynu spadł już sporo poniżej minimum i pompa przez to jęczy. Dolewanie oczywiście nie jest rozwiązaniem, ale póki co auto jeździ normalnie.

Teraz tak: wszędzie proponują mi ten wąż w wersji oryginalnej za powyżej 800 zł. Znalazłem jednak zamienniki, które są sporo tańsze:

http://katalog.mjauto.cz/auto-dily-MEYLE-3592020002-Hydraulicka-hadice-rizeni-t2w284z25454_q2s2b4x2_q2s2c423146423.html

http://www.magazyn.czesci24.pl/partscatalogue/wyniki-wyszukiwania,12-359~1202~10002~1.aspx?

Szczególnie zainteresował mnie ten Meyle. Na czeskiej stronie jest on w cenie 200 zł (w przeliczeniu). Nie wiem jeszcze czy w ogóle wysyłają do Polski (wysłałem zapytanie), więc zastanawiam się nad aktualnością oferty kolegi piotr e38.

Mory ul. Poznańska 23 (przedłużenie Połczyńskiej) naprzeciwko salonu Renault Sepczyński tel. 0-606-763-907 Piotrek.

Proszę nie traktować tego posta jako reklamy, poprostu wyrażam chęć pomocy forumowiczom i tak jak napisałem powyżej mogę zrobić po kosztach materiału, oczywiście bez demontażu i montażu przewodu do autka.

Piotr e38, powiedz, czy jesteś w stanie mi taki wężyk sklecić na podstawie mojego wzoru - wykorzystujesz stare czy możesz zrobić nowe okucia?

Sorki za nie PW, ale na pewno znajdą się jeszcze jacyś szukający jak ja.

• 2 lata później...
Opublikowano
Panowie, jak odkręcić te przewody wspomagania na przekładni? Dostęp maksymalnie ciężki, nie mam pomysłu jak je odkręcić. Poza tym muszę zmniejszyc luz na maglownicy i podobno robi sięto za pomocą jakichś wymyślnych przedłuzek. Moze mi ktoś opisać to łopatologicznie? Mam kanał i garaż.