Skocz do zawartości

Klima, a raczej sprezarka w e36 '97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!!

Znowu dziwne...!! :D

...mam pytanie czy ktos sie spotkal z nastepujacymi objawami np:

temp zew: 24

temp klimy 21.5 -taka sobie zycze :D lub

tem zew.20

temp klimy 17.5

(dla upierdliwych- lubie TAK o 2.5 stopnia nizej lub pada desz i szyby mi paruja)

Generalnie chodzi o to gdy klimatronic chodzi wolno przy niskich obrotach silnika to rzezi.

jezdzac po miescie nic sie nie dzieje, bo ciagle sie motor kreci do 3.5-5 tys przy ruszaniu ze swiatel :? i problem ustepuje na chwile gdy motor sie wkreci, ale wystarczy 5-15 minut by klima chodzila na obrotach w/g obrotonierza w zakresie 2-3 tys. i wydaje dziwne dzwieki tj. jeczy!!!!! jakby miala wybuchnac, dziala poprawnie- niby, bo teraz jest to mniej odczuwalne, ale gdy byly upaly to mialem wrazenie jakby czasami zanadto mrozila, a chwilami za malo ( tylko w momencie tego "jeczenia")

prawdopodobnie jest to cos z kompresorem pytanie :co" ?, chlodziwo i szczelnosc ok

gdzie lezy problem???

pozdrawiam

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano

Może to "tylko" łożysko sprężarki - rozsypało się i hałasuje. Naprawa nie powinna być zbyt droga, w każdym razie znacznie tańsza niż wymiana sprężarki.

A może po prostu pasek napędzający sprężarkę Ci się ślizga? Sprawdź naciąg.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
U mnie byl ten sam efekt, teraz dodatkowo sprezarka wytwarza dodatkowo jakies wibracje.. bo jak sie wlaczy klime to, az ja czuc na lewarku i kierownicy... do tego jakby bardziej zamula samochod :evil: ... Trzeba zrobic jej remont/wymienic :mad2:
Opublikowano
U mnie byl ten sam efekt, teraz dodatkowo sprezarka wytwarza dodatkowo jakies wibracje.. bo jak sie wlaczy klime to, az ja czuc na lewarku i kierownicy... do tego jakby bardziej zamula samochod :evil: ... Trzeba zrobic jej remont/wymienic :mad2:

Takz ciekawości - ile kosztuje regeneracja sprężarki?

Pozdrawiam,