Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ostatnio walczę z rozwiązaniem zagadki związanej z moim BMW E92

N47 a mianowicie jest to zagadka związana z EGR’em który po przejechaniu około 3 km wyrzuca dwa błędy tylko komputerze ( 40E9 oraz 4C9E ) żadnego checku nie pokazuje. Walkę zacząłem od wymiany gruszki egru który pracował tylko w dwóch skalach albo 5% albo jezeli dobrze pamietam to 95% nie było momentu w którym był pośrodku, w skrócie stary egr pracował zero-jedynkowo. Po wymianie tego egr zaczął normalnie chodzić już we wszystkich skalach nie tak jak poprzednio 0/1 lecz czasami przez komputer widać jak się zatrzymuje na 5% i w ogóle nie pracuje.

Ręce opadają ponieważ do tego również zauważyłem czasami dziwną reakcje na gaz której ciężko mi wytłumaczyć ale przy obniżeniu prędkości jak i obrotów do bardzo małej wartości przy naciśnięciu całego gazu auto zbiera się jakby miało przyczepę kilkutonową lecz przy odpuszczaniu gazu nagle wyrywa się jakby startowała rakieta.

Może ktoś z was miał taki problem jezeli tak to proszę o pomoc bądź chociaż wskazówki co można by mniej więcej zacząć robić. Pozdrawiam i wesołych świąt.

Opublikowano

w N47 EGR jest sterowany elektronicznie, jedynie wymiana na NOWY OEM tylko to naprawi, nic więcej, żadnego czyszczenie, używek itp.

tylko nowy i kropka.

przerabiany temat

Opublikowano
w N47 EGR jest sterowany elektronicznie, jedynie wymiana na NOWY OEM tylko to naprawi, nic więcej, żadnego czyszczenie, używek itp.

tylko nowy i kropka.

przerabiany temat

Tak jak napisałem w poście, został wymieniony na nowy z Helli i nic to nie dało poza tym że czasami działa „normalnie” wychylając się w całej skali a nie tak jak na poprzednim tylko 5% albo 95%. Błędy dalej zostały...