Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam bmw f 30 184km z przebiegiem 230 tyś km. Mam problem z draganiem pedału sprzęgła przy zmianie biegów powyżej 3tys. obrotów. Zero stukania silnika. Poduszki wyglądają na bardzo dobre... na wolnych obrotach delikatnie samochod drga.

Czy ktoś pomoże?

Opublikowano

Hey.

Jeśli to pierwsze sprzęgło to cały komplet do wymiany. Miałem tak przy 200tys. km - wymieniłem tarcze, docisk i łożysko i jak ręką podjął.

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano
Hej. Tak to pierwsze sprzęgło. A czy wibracje pedala i drgania samochodu na wolnych obrotach było tylko z objaw sprzęgła u Ciebie? I czy stało się to nagle?
Opublikowano
Drgania sprzęgła miałem przez ok. 3 lata - było coraz gorzej dlatego wziąłem się za naprawę. Tarcza sprzęgła była już na tyle cieńka że automatyczne kasowanie luzu na docisku już nie dawało rady. 2masa była OK to nie wymieniałem. Z nowym sprzęgłem nie to auto - zmiana biegów stała się przyjemnością:)
Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42