Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim

Mnóstwo jest tematów o wypadających zapłonach na cylindrach, ale nie doszukałem się mojego, nietypowego mam wrażenie problemu.

Pacjent 528i 1999r

Problem polega na tym, ze silnik przestaje pracować na dwa cylindry(zawsze 3 i 4 cylinder), zdarza się to TYLKO I WYŁĄCZNIE podczas jazdy z prędkością 120-140km/h.

Poniżej oraz powyżej tych prędkości nic absolutnie się nie dzieje, ale gdy tylko wejdę na 120km/h zaczyna samochodem delikatnie telepać, a po kilku chwilach już trzęsie buda jak cholera, i przestaje chodzić na dwa garki.

Cewki wymienione, brak efektów.

Co to może być?

Pozdrawiam

Opublikowano

Świece kiedy wymieniałeś?

Jak jakieś masz na podmianę to spróbuj z nimi - ewentualnie kup nowy komplet.

Dolot/nieszczelność ? Odepnij przepływkę i sprawdź.

masz lpg? może przerwa między elektrodami jest zła.

Jeśli LPG to patrzyłeś na benzynie czy jest to samo?

@Edit

Jak masz LPG to zakręć zawór przy butli, wypal całkowicie gaz i jedź się przejedź tylko na benzynie.

Opublikowano
Świece kiedy wymieniałeś?

Jak jakieś masz na podmianę to spróbuj z nimi - ewentualnie kup nowy komplet.

Dolot/nieszczelność ? Odepnij przepływkę i sprawdź.

masz lpg? może przerwa między elektrodami jest zła.

Jeśli LPG to patrzyłeś na benzynie czy jest to samo?

@Edit

Jak masz LPG to zakręć zawór przy butli, wypal całkowicie gaz i jedź się przejedź tylko na benzynie.

LPG jest, na benzynie to samo się działo ale nie zakręcalem zaworu, dzis sprawdzę, świece około rok temu wymieniane

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zakręć zawór na butli wypał to co zostało w instalacji, skasuj adaptację przejedź się na benzynie ze dwa dni i zobacz czy jest ok, jak tak to do gazownika.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)