Skocz do zawartości

program z danymi warości czujników i ciśnień

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To mójpierwszy post i nie wiem czy dobrze go umieściłem - jak coś to mnie poprawcie

poszukuję programu z danymi jakie wartości powinne być prawidłowe w odczytach czujników, ciśnień itp

Mam pewien problem po kilku nprawach i zanim zacznę pisać poematy to sam bym sprawdził kilka rzeczy.

Dziękuję za jakiś link do dyskusji lub nazwę programu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Myślę, że prościej będzie jak sprecyzujesz o jakim aucie i silniku rozmawiamy.

Z programem, gdzie byłyby wszystkie dane(typu prawidłowe ciśnienie paliwa, ciśnienie doładowania itd) nie spotkałem się.

Niektóre parametry sterownik podaje programom jako zadane i odczytane, ale niewiele tego jest.

Jak już pisałem w innym temacie. ISTA wykonując test, podaje często dane porównawcze

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedź.

Dane samochodu w opisie profilu - wydawalo mi się, że to wystarczy ale pewnie ludzie pytają o różne silniii i modele.

Bmw e60 530xd 2007r.. A może masz wiedze jakie wartości powinny być dla :

Ciśnienie pompy paliwa

Ciśnienie w listwie wtryskowej

Temp powietrza dolotowego

Cisnienie doładowania

??

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dziękuję za odpowiedź.

Dane samochodu w opisie profilu - wydawalo mi się, że to wystarczy ale pewnie ludzie pytają o różne silniii i modele.

Bmw e60 530xd 2007r.. A może masz wiedze jakie wartości powinny być dla :

Ciśnienie pompy paliwa

Ciśnienie w listwie wtryskowej

Temp powietrza dolotowego

Cisnienie doładowania

??

Nieraz ludzie w profilu mają jedno auto, a o inne pytają ;)

Co do parametrów:

Ciśnienie pompy paliwa w baku - minimum 3 bary, ale jest to pompa sterowana przez EKPM, więc niższego ciśnienia nie można traktować jako złą wartość. Chyba, że wysterujesz pompę na 100% i nadal będzie mało, to co innego.

Common rail na rozruch potrzebuje bodaj 180 bar. Podczas pracy na biegu jałowym mamy zakres 280-350bar. Ten parametr można porównać z wartością zadaną

Temperatura powietrza dolotowego. Tego nie da się jednoznacznie określić, nawet 100*C potrafi być prawidłowe, kwestia warunków pomiaru. Najlepiej porównać temperatury po nocy czy są zbliżone

Ciśnienie doładowania można porównać z wartościami zadanymi. Np. w Inpie jest taka możliwość

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odp.

właściwie dop posprawdzalem niektore parametry i martwi mnie jedno

w zbiorniku lewym mam 2L a w prawym 23L - pompa prawa była zmieniana na nową. Mozliwe jakies zle podłączenie?? Czy wartosci powinny byc porównywalne??