Skocz do zawartości

Brak podświetlania wskaznika paliwa i temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanie otóz nie mam podświetlania wskażnika temperatury i wskażnika paliwa myslałem ,ze bedą to zaróweczki.Jak się okazało po rozkręceniu żarówki są sprawne bo przekładałem w inne miejsca i są dobre co to może być?czy gdzieś jest coś wspólnego pomiedzy tymi dwoma wskażnikami ??Paliwo i temperatura pokazuja wszystko ok czyli działaja normalnie jedyny szkopół to podświetlanie czy mozna te usterkę jakoś usunąć ??

Czy może gdzieś jest przerwa?A może ktoś miał podobny przypadek??Wzrokowo niczego nie widać uszkodzonego ,kable wszędze są całe .Zegarów nie zabierałem do domu żeby rozebrać je szczegółowo .Czy warto??Bo może przyczyna lezy w czymś innym??

Opublikowano
Moim zdaniem przyczyna w zegarach, może przerwana ścieżka czy coś. Bez rozbierania ich raczej się nie obejdzie.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
ZA PODSWIETLENIE WSKAZNIKOW TEMPERATURY I PALIWA ODPOWIADAJA ZAROWKI KTORE SA DOSTEPNE PO WYPIECIU CALEJ PLYTKI OD LICZNIKA-SA TAM 3 WIEKSZE ZAROWKI.Tez z tym kiedys walczylem:)
Opublikowano
Już mam wymienione żaróweczki jak koledzy pisali dokładnie są tam 3x3W w oprawkach czyli w cokole ,ale duże nie takie malutkie jak do podświetlania,no i należy dobrać sie do wnętrza zegarów aby je wymienić.Także jutro montuję zegarki i zobaczymy jak świeca i czy wszystko działa :mrgreen:
Opublikowano
wszystko ładnie świeci i działa wymieniłem wszystkie trzy -były spalone .A teraz czeka mnie jeszcze podświetlenie nadmuchu tzn.panel regulacji bo tam nic nie swieci tylko nie wiem jak sie zabrac do tego.