Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jakiej firmy filtr(kabinowy i powietrza) polecacie do e87 2.0 diesel? Macie sprawdzone? Prosiłbym jeszcze od razu link do zakupu owych filtrów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kabinowy to akurat filtron . ma fajną gąbkę uszczelkę . MANN-a kupiłem z jakimś hiper wkładem i na około ma taki plastikowy brzeg . ledwo to co uszczelnia i pasuje .no albo podróba chociaż z dużej dobrej hurtowni brałem .
Opublikowano
Jako że mój kolega jest po papiernictwie w Łodzi, zadałem mu z ciekawości to pytanie i na studiach badali filtry z różnych materiałów m.in. papier o wysokiej gramaturze i splot bawełniany to wyniki były bardzo zbliżone, ponieważ muszą spełniać normę i jest w niej zawarta m.in. przepuszczalność powietrza. Ważniejsze od samego wkładu jest uszczelka dookoła i pasowanie filtra do obudowy, bo można kupić filtr z super wkładem a będzie przez szparę wciągał powietrze bokiem to mija się z celem. Ja już od dekady zakładam filtry powietrza i kabinowe z Filtrona a oleju i paliwa Mann/Knecht.