Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Jestem nowy na forum i przy okazji ostatnio spełniłem swoje marzenie o posiadaniu BMW E34 :mrgreen:

Chcę wymienić poduszki silnika M50B20 i teraz się zastanawiam, czy mam kupić takie same jak na RealOEM.com - czyli zwykłe gumowe (takie walcowe)? Czy jednak hydrołożysko? Dodam, że obecnie silnik jest na tych najzwyklejszych, ale zastanawiałem się, czy to nie efekt "przyoszczędzenia" poprzedniego właściciela. Co sądzicie?

Pozdrawiam wszystkich, miłego wieczoru.

Opublikowano

Cześć.

Poduszki o których piszesz i znalazłeś w RealOEM są mocowaniem standardowym silnika 2.0 więc napewno nie są to względy ekonomiczne poprzedniego właściciela auta. Takie poduszki szły na pierwszy montaż i sprawdzają się pomimo upływu lat. W mojej są jeszcze oryginalne i spełniają swoją funkcję bez zastrzeżeń.

Opublikowano

Poduszek firmy Meyle nie stosowałem ale myślę że spokojnie możesz je kupić. Ja osobiście polecam częsci tej firmy. Mam sprzęgło wiskotyczne meyle już 6-ty rok i załącza prawidłowo, a jak wcześniej kupiłem Behr-hella (niby oryginał) to gwarancja się skończyła i viskoza też! Czujnik położenia wału ta sama historia. Firmy hella 2,5 roku i padł z dnia na dzień. A kupiłem Meyle i działa bez problemów już 5lat. W dodatku dużo tańszy. Hella kosztuje około 220pln a Meyle 120pln. Cena sprzęgła wiskotycznego też o połowę tańsza Behr-hella 300pln a Meyle 140pln. Jak widzisz cena nie zawsze oznacza jakość!

P.S. Sprawdź sobie jeszcze poduszki na skrzyni biegów bo jak są zerwane to też mogą powodować takie objawy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siema, odświeżając temat takie pytanie mnie naszło...

Do skrzyni biegów (manualnej) są łącznie 4 poduszki? A druga sprawa, to aby je wymienić to muszę odkręcić belkę i płytę nośną skrzyni? Czy wystarczy podeprzeć skrzynię i można poduszki wymienić bez większej zabawy? :P

Z silnikiem się uporałem :D

Pozdrawiam!

• 2 miesiące temu...