Skocz do zawartości

F21 m135i Problem z Ogrzewaniem/lokalizacja czujnika temp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam następujący problem z ogrzewaniem w f21 2015 rok (problem nie występuje cały czas tylko sporadycznie)

-ogrzewanie grzeje na pełnej mocy pomimo ustawienia temperatury w niskim zakresie 16,5-20 stopni,

-przy ustawieniu temperatury na 16 stopni przestaje grzać,

-mam dostęp do komputera diagnostycznego, a tam podgląd czujników temperatury i tutaj widać, że czujnik temperatury wnętrza świruje i pokazuje zaniżone wartości - stąd moje przypuszczenie, że jest uszkodzony i daje informację, że ogrzewanie ma dogrzać kabinę.

Pytanie czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Czy znacie lokalizację czujnika temperatury wnętrza ?

Z góry dzięki za pomoc

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Panowie, jestem tu nowy - właśnie kupiłem f21 116d i jedyny błąd jaki mi wyrzuca komputer to uszkodzony czujnik wentylacji - rozebrałam kratkę wentylacyjna obudowę pod kierownica i pod schowkiem. Znalazłem czujnik przy filtrze kabinowym (po prawej stronie) i czujnik powietrza na nogi (po lewej stronie) ale czujnika wentylacji nie ma u mnie ani w kratce wentylacyjnej ani w panelu klimatyzacji… Gdzie on jeszcze może być?

mam wersje z klimatyzacja manualna i bez regulacji temperatury nawiewu na twarz.

Opublikowano (edytowane)

Dodam jeszcze, ze objawy mam takie, ze przy skręconej na MIN temperaturze leci zimno ale już od 5 „zabka” na potencjometrze napitala tylko gorące powietrze…

please help!

Edytowane przez CiechanT