Skocz do zawartości

[F11 520d x-drive] Szuranie, tarcie przy odejmowaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Od pewnego czasu słyszę niepokojący odgłos pochodzący z napędu. Mianowicie podczas jazdy przy odejmowanie gazu przy samym końcu przed puszczeniem pedału słychać szuranie, tarcie. Wydawało mi się że odgłos pochodzi z przodu auta ale podjechałem dzisiaj do swojego mechanika i podczas jazdy otworzył oparcie tylnej kanapy. Odgłos ewidentnie dobiega spod podłogi bagażnika. Odgłos podobny jest do tarcia klocków o tarczę ale z hamulacmi jest wszystko ok. Jutro będzie sprawdzał łożyska, półosie ale wstępnie diagnoza padła na tylny dyfer? Czy ktoś z was miał podobny problem? Auto ma niecałe 80kkm przebiegu więc tciężko mi uwierzyć że dyfer dokonał żywota...

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
No i już wiem co było. Odczepił się czujnik klocków hamulcowych i tarł o tarcze. Zorientowałem się dopiero jak się przetarł i z dnia na dzień z 30000km klocki zjechały na 200km.