Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW 316i Compact z 1995r 3 miesiące temu założyłem gaz (zwykły nie sekwencyjny!!!) spala mi ona na 100km 13 litrów gazu przy jeżdzie około 150km/h a w mieście 15 litrów !!!! Czy to normalne spalanie czy tylko mi sie tak wydaje że to DUŻO??? Co o tym myślicie????

PROSZE O POMOC!!!!

Opublikowano

Nie zakładaj identycznych wątków w różnych działach. :naughty: :naughty: :naughty:

To jest traktowane jako zaśmiecanie forum. Grozi ostrzeżeniem. :evil:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Witam

Posiadam BMW 316i Compact z 1995r 3 miesiące temu założyłem gaz (zwykły nie sekwencyjny!!!) spala mi ona na 100km 13 litrów gazu przy jeżdzie około 150km/h a w mieście 15 litrów !!!! Czy to normalne spalanie czy tylko mi sie tak wydaje że to DUŻO??? Co o tym myślicie????

PROSZE O POMOC!!!!

za duzo bo mi 1.6 w miescie pali 12-13 a na tarsie przy k=predkosciach do 140 km okolo 9-ale nawet potrafilem wyzydzic ze wziol 6-7l LPG

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano

Powiem że 14-15L w mieście to był u mnie standard jak miałem instalkę 2 gen (miasto w sensie tylko korki i stop&go). Fakt faktem 15 to była już ta granica raczej nie przekraczalna. Jak było troche luźniejszej jazdy, też miejskiej, tylko nie korki to i do 13 schodził (duży rozstrzał w spalaniu był między tankowaniami). Teraz na sekwencji pali 12.5.

W trasie mi paliło (na II gen) koło 11-12 jak szybciej jechałem.

Ja mam m40 które z reguły bierze troche więcej niż m43.

Compact waży mniej i masz nowocześniejszy silnik i 1.6 więc 15 to troche za dużo, napisz ile Ci pali benzyny. Jak benzyny pali ci normalnie to sprawdź lambde (czy chodzi) i filtr powietrza (czy nie zapchany).