Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem nowy na forum. W wyszukiwarce nic nie znalazłem więc zakładam nowy temat.

Mianowice mam pytanie czy rozbierał ktoś z was kiedyś lampy tylne w e92 po lift?

Chciałbym dowiedzieć się jakie ledy są włożone w kierunkowskazy. Czekam na auto z USA i zastanawiam się nad rozcięciem lampy i przełożenie samych led zamiast wymiany całej lampy. Wiem, że niektóry rozwiązują to w ten sposób. Jednak nie mogę znalesc nigdzie informacji jaki model led tam siedzi.

Chce obliczyć sobie orientacyjny koszt. Lampy USA i tak raczej nie sprzedam więc jeśli popsuje to po prostu popsuje :D .

Opublikowano
Dzięki, za odpowiedź. Wychodzi na to że muszę najpierw rozebrać lampy bo doczytałem gdzieś w końcu że powinny być pcc-6 (ale było to grupa o f10 więc mogły być inne) a twoje są pcc-4. Dzięki za info, bo miałem właśnie zamawiać pcc-6, jednak się wstrzymam i sprawdzę.
Opublikowano

Rozebrałem w końcu lampę i trochę się zdziwiłem. Okazało się że nie ma tam smd tylko inne LED jak na załączonym zdjęciu.

Stąd moje pytanie czy ty miałeś po prostu SMD w tym miejscu czy przerabiałeś ? Diody SMD również ma ale na światło stopu. Nie kierunków.

Czy ktoś wie może co to LED w tych lampach siedzi?

https://ifotos.pl/zobacz/led1jpg_qqessss.jpg