Skocz do zawartości

szarpie na benzynie i na gazie ponizej 2500/3000 obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam od okolo miesiaca jestem posiadaczem bmw serii 5 jakim jest bmw e39 m52b20 od razu mowie (bo myśle ze warto to zaznaczyc w tym przypadku)ze dzien po zakupie samochodu słupek przeszedł generalny remont, wrocil z remontu kilka dni temu i przerywał na gazie lecz olalem to bo samochód i tak jedzie do gazownika na wymiane filtrow i regulacje, dzis zrobiłem trase okolo 110 km i i zauwazyłem ze na benzynie pojawil sie ten sam problem to znaczy szarpanie ponizej 2500/3000 obrotów powyzej tych obrotów samochód chodzi bez zastrzeżeń, wie ktos moze co to moze byc ? dodam ze nie ma problemu z odpalaniem jedyne z czym jest problem to z ruszaniem bo trzeba sie do tego troche namęczyć z gory dzieki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw diagnostyka na komputerze, może być któryś czujnik na rozrządzie, przepływomierz, odma, itp
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
pojechał na gwarancje okazalo sie ze bład pokazuje trzecia cewka piata cewka i swiecie od tych cewek do tego bład trzeciego cylindra wiec został i beda go robic ale i tak dzieki