Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Zdaję sobie sprawę z tego że kilka tematów już podobnych było do tego, lecz nie znalazłem przypadków z podobnym wyposażeniem z moim (lub przeoczyłem)

Posiadam e90, z 2009r, mała navi CIC po rozkodowaniu Vin ukazują się takie funkcje medii:

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S615A ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION Rozszerzona informacja BMW Online

S616A BMW ONLINE BMW Online

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S6FLA USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE Złącze USB-/Audio

S6NFA MUSIC-SCHNITTSTELLE FUER SMARTPHONE Dołączenie odtw. muzyki w cz. mobilnej

P7HEA CONNECTIVITY PAKET Pakiet Connectivity

Auto posiada:

- 2 usb, jeden schowek, drugi podłokietnik

- Aux

- Snap-in

- w bagażniku moduł TCU

Niestety lecz mimo posiadanego bluetooth obsługuje tylko kontakty i rozmowy, czy jest jakaś szansa że w tej specyfikacji da się jakoś "dokodować" lub dołożyć obsługę media przez bluetooth?

W innych miejscach czy to na YT, znalazłem że można połączyć iPhone np kablem usb w podłokietnik i bluetooth i wtedy przez wejście w odtwarzanie przez usb jakoś leci muzyka, lecz u mnie to nie działa.

Aktualnie posiadam moduł bluetooth do AUX, no ale w tym przypadku nie można obsługiwać sterowania z kierownicy, co czasem jest denerwujące.

Z góry dziękuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro masz moduł TCU to masz też moduł MULF2 do obsługi USB(jest on pod modułem TCU).

Te dwa moduły musisz zmienić na Combox telematic, zmienić klucz kodowy i dokować radio i combox