Skocz do zawartości

N47 2.0d 177km błąd 4300 nie odpala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Więc zacznę od tego że poprzednia pompa cr opilkowala. Została wymieniona wraz z wtryskarki. Zmieniłem już wszystko łącznie z dde. Przeprowadziłem kilkukronie procedurę odpowietrzania nie ma nawet grama powietrza w układzie tzn. Na rapię. Cisnienie wzrosło do Max 84 bar i skacze od 8 do 84. Cały czas pali błąd 4300 którego nie można wykasować. Zmienione części pochodzą od pojazdu który jeździ cały czas bo mam taka druga e60. Rampa z tej zepsutej chodzi w tej drugiej więc czujniki na rampie odpadają. Ponadto sprawdzone przejścia od czujników do komputera i są prawidłowe. A auto nadal nie odpala. Dodam że bezpieczniki i przekaznik niebieski również są sprawdzone.

Edytowane przez ClinicAuto

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Błąd dotyczy zaworu na pompie. Otwartego obwodu. Nie pomyliłeś wtyczek przy zmianie pompy(z czymś obok)?
Opublikowano
  • Autor
Nie tej nie da się chyba zamienić. Miałem kiedyś przypadek zmienionych ma czujniku oleju i doładowania. Teraz po odpięciu klemy wylądował się Ale nadal niskie ciśnienie i nie odpala.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
Zamykam temat po wymianie pompy CR oraz kikunastokrotnym włączeniu funkcji serwisowej pompy wstępnej i odpowietrzeniu układu auto odpaliło.