Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie co sądzicie o poniższym ogłoszeniu,

https://www.olx.pl/oferta/bmw-118xd-f20-xdrive-navi-pro-z-dab-bi-xenon-klimatronic-voll-szwajcar-CID5-IDBW2fU.html

Ze szwajcari, podobno był delikatnie puknięty na boku.

Co mnie zastanawia:

Po raz kolejny spotykam się z taką sytuacja:

Samochód był przywieziony do PL 12-20 miesięcy temu i od tamtego czasu stoi nie zarejestrowany. Pierwsza rejestracja w PL jeżeli bym się zdecydował na zakup będzie robiona przeze mnie. Co tu może być nie tak?

Sprzedawca mówi że wsytawiał wcześniej, aczkolwiek za wyższe ceny i samochód się nie sprzedał. No ale 2 lata? I samochód nie zarejestrowany był w PL?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

To zawsze tak jest, oni sprowadzają i nie rejestrują do czasu sprzedaży auta, bo na rejestrację masz pewien limit czasu od sprowadzenia więc mimo, ze sprowadził dajmy na to 5 miesięcy temu to na kwicie będzie data np. dwa dni wcześniejsza niż umowa z tobą zawarta.

Myślisz, że mając na placu 56 aut wszystkie handlarz rejestruje?

TO nic złego kolego tylko przepisy.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Była wystawiona ponad rok temu.
Opublikowano

Możesz mi powiedzieć któredy do tego doszedłeś? Wedle autobazy czysto... albo coś z nr vin pomieszałem?

Opublikowano
To zawsze tak jest, oni sprowadzają i nie rejestrują do czasu sprzedaży auta, bo na rejestrację masz pewien limit czasu od sprowadzenia więc mimo, ze sprowadził dajmy na to 5 miesięcy temu to na kwicie będzie data np. dwa dni wcześniejsza niż umowa z tobą zawarta.

Myślisz, że mając na placu 56 aut wszystkie handlarz rejestruje?

TO nic złego kolego tylko przepisy.

To rozumiem, ale nie rozumiem sprzedawania samochodu przez ponad rok

Opublikowano
auto z CH więc nie ma obowiązku go rejestrować,jak są opłaty zrobione z akcyzą to na auto jest FV a nie żadna umowa in blanco, a to że rok sprzedaje to akurat atut jak auto okaże się warte kupna do pociśnięcia sprzedającego z ceną
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Możesz mi powiedzieć któredy do tego doszedłeś? Wedle autobazy czysto... albo coś z nr vin pomieszałem?

Jest zapisane w pamięci google. Wystawione wrzesień 2019