Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cze jestem zielony jezeli chodzi o silniki z wtryskiem mam pytanie czy od jazdy na lpg mogly sie przytrzec wtryski bo jakos sie silnik nie wkreca tak jak powinien na lpg chodzi jak zloto. Jesli wtryski sie przytarly czy mozna je jakos rozruszac demontujac listwe.Wymienilem filtr paliwa wymienilem sonde bo komp pokazal ze padnieta przeplywomierz jest raczej dobry sam nie wiem do czego sie czepiac moze to pompa paliwa ale zeby to byla pompa to nie szedlby do odciecia. Na benzynie jest taka dziura jakby na trzech chodzil,wolne trzyma tylko jak przyspieszam to mul powyzej 3000 obrotow sie kreci do odciecia pomocy.
Opublikowano (edytowane)
STP juz zalewalem nie pomoglo.Mowie juz taki glupi jestem do tego auta ze chyba słabo.Sonde przypialem na krotko z pominieciem wtyczki bo jeden przewod byl urwany.Czytalem ze przy malej ilosci paliwa (ile powinno byc zeby nie bylo malo) siada pompa ale wtedy chyba zle by sie krecila w calym zakresie obrotow. Edytowane przez darjo2
Opublikowano

A ile po wlaniu STP zrobiłeś kilometrów?

Bo albo to nie jest wina wtrysków albo za mało przejechałeś. Nawet jakby były bardzo brudne i zapieczone to efekt powinien być.

Opublikowano
Nie ma reguły. W moim aucie musiałem zrobić prawie 300 żeby był efekt a jak wlałem koledze do 325 to zaczęła chodzić super po kilku kilometrach. Co prawda mnie się przypiekły od jazdy na gazie a jemu po długim postoju ale w obu przypadkach efekt był pozytywny- u kolegi bardziej, a do tego w innych autach też- nie tylko bmw.
Opublikowano
A czy wlewac tak jak tam proponuja czy zwiekszyc stezenie.Czy zwiekszanie dawki STP nie poszkodzi. Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
Opublikowano

Koledze do 325 wlaliśmy końską dawkę: butelka stp na 15 litrów benzyny. Ja stosowałem trochę mniejsze stężenia. Myślę że jeden pojemnik na 30 litrów (zalecają na 60L) jest dobrym kompromisem a o skutkach ubocznych nie słyszałem. Może i jakieś są ale twoim wtryskom może się już chyba tylko poprawić:)

Muszę kończyc. Na razie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Poszedłem za radą i dolałem STP do paliwa jednak na nic to się zdało jedynie z kieszeni na PB poleciało. Dostałem od kolesia listwę z wtryskami tyle że od 1,8 ale przełożyłem wtryski do swojej i dziura obrotowa znikła. Pojawił się nowy problem, falują wolne obroty. Na kompie byłem i nie chodzi nowa sonda.Napięcie na sondzie jest ok.600mv a integrator sondy lambda pokazuje 0,00%. Wywaliłem wtyczkę i gniazdo od sondy bo przewody były przegnite i polutowałem sondę na krótko-na kompie bez zmian.Czy restart komputera może tu pomóc?? Czy to coś poważniejszego? Jeszcze jedno czy te moje stare wtryski da się jakoś ożywic czy to już szmelc STP ich nie ruszyło.

Opublikowano

witam,

mam taki sam problem jak ty:( juz z 2 butelki poszly i nic niedlugo bede zaprowadzal auto do mechanika na wymianę wtrysków napisze co i jak

Opublikowano
Jeśli STP nie pomogło to tym wtryskom już nic nie pomoże. Na szczęście używek jest dużo tylko trzeba uważać zeby też nie kupić takich co długo na gazie chodziły.
Opublikowano

Witam wszystkich.

Te uzywki długo na gazie nie chodziły koleś juz trzeci silnik ujeżdża więc wtryski są ok.Ale co zrobic żeby sonda zaczęła działac przecież jest nowa?Tyle że orginał od audi ale to pewnie nie stanowi problemu chyba że się mylę.

Opublikowano
witam,

mam taki sam problem jak ty:( juz z 2 butelki poszly i nic niedlugo bede zaprowadzal auto do mechanika na wymianę wtrysków napisze co i jak

Ja sam wymieniałem te wtryski bo u nas w białym jak zobaczą śmigło na masce to tak kasują że chyba słabo to nic że auto ma swoje lata i kupiłem je za parę zeta ma śmigło i trzeba płacic.

Opublikowano

darjo2:

Zrób reset kompa. Ja tez mam sondę od audi, z tym że NGK/NTK i działa od kilkudziesięciu tysięcy bez zarzutu. Zakładam że kable podłączyłeś prawidłowo.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Dzięki Kowal zrobię reset kompa tylko mam prośbę jeżeli ktoś mógłby podesłac linka z informacją jak to fachowo zrobic bo na forum znalazłem tylko jak zrobic reset w e30 moja jest e36 316 chyba że postępowanie w obu przypadkach jest takie samo nie wiem nieorjętuję się ,więc proszę o radę.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.