Skocz do zawartości

528 manual problem z biegami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pomoże ktoś? Mam problem z biegami ciężko wchodzą czuć lekki opór po zmianie z z 1 kolejno do 5 przy redukcji też niekiedy pojawia się problem z wrzuceniem jedynki np jak muszę się zatrzymać i wrzucam 1 nie da rady jej wbić dopiero po puszczeniu sprzęgła i ponownym wciśnięciu wchodzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo skrzynia do roboty albo sprzęgło. W najlepszym wypadku wysprzęglik do wymiany.

Pod auto, zlokalizuj wysprzęglik, zdejmuj gumę, jak w środku jest płyn to wysprzęglik do wymiany.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

IMG-20201016-094924.jpg

freepictures

Jest on troszkę inny niż myślałem, ale jak cieknie to okolica jego montażu do skrzyni będzie mokra, dla pewności wykręć go ze skrzyni (dwie nakrętki, przewodu nie odkrecaj) i zobacz czy cieknie w miejscu w którym wychodzi trzpień, jak tak to do wymiany!

Zdjęcie zapożyczone z serwisu olx

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Jeszcze kwestia czy pompa sprzęgła która jest przy pedale nie przepuszcza, jak hydraulicznie ok to albo coś ze sprzęgłem albo skrzynia, a olej w skrzyni jest? Edytowane przez szumrak