Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam jeszcze pytanko kupilem bmw 750 long z 91r

i nie wiem co ile powinno sie wymienic olej w skrzyni i wogle jak sie do tego zabrac oleje w moscie i silniku powymienialem ale nie wiem gdzie sa filtry w skrzyni i jak wlac olej etc

pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

na forum w przydatnych linakch jest vindecoder. Wpisz 7 ostatnich cyfr VINu i sie dowiesz ile oleju i gdzie wchodzi (jeśli wszystko jest w oryginale).

Jeśli chodzi o dwie pojemności: to jedna jest do wymiany a druga podaje całą pojemność skrzyni (np. po naprawie zalewasz dużo więcej)

pozdrawiam

...tylko BMW
Opublikowano

Witam,

na forum w przydatnych linakch jest vindecoder. Wpisz 7 ostatnich cyfr VINu i sie dowiesz ile oleju i gdzie wchodzi (jeśli wszystko jest w oryginale).

Jeśli chodzi o dwie pojemności: to jedna jest do wymiany a druga podaje całą pojemność skrzyni (np. po naprawie zalewasz dużo więcej)

pozdrawiam

...tylko BMW
Opublikowano
"Turbina" Kolega miał na myśli sprzęgło hydrokinetyczne. Wymiana statyczna to ok 3 l + filtr (reszta w turbinie i chłodnicy)cała objętość oleju w twojej skrzyni to ok 8,5- 9l. olej klasy DEXRON II
Opublikowano
Witaj. Blaszkę na skrzyni ? Być może się myle ale masz skrzynie ZF 4HP22 ? Być może ktoś już robił remont tej skrzyni i zalał dexron III. różnica polega na tym że II jest olejem mineralnym a III półsyntetycznym
Opublikowano
miałem od wczoraj od13tej uszkodzony internet oczywiscie turbina to sprzegło hydrokinetyczne ja poprostu zapomominam ,że niektórzy są dopiero poczatkujacymi naprawiaczami. wczoraj akurat naprawiałem 4HP22 mam porobione fotki jak co sie rozbiera i wymienia gdzie który bieg no i co do czego
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Witaj. Blaszkę na skrzyni ? Być może się myle ale masz skrzynie ZF 4HP22 ? Być może ktoś już robił remont tej skrzyni i zalał dexron III. różnica polega na tym że II jest olejem mineralnym a III półsyntetycznym
Opublikowano
a jeszcze pytano odebralem dzis swoje bmw z naprawy mam wrazenie ze slizga sie sprzeglo ja dodajde gazu ona wchodzi na obroty a dop pozniej przyspiesza i zmienia bieg wsumie to byla moja pierwsza jazda tym modelem czy to tak jest czy to wina asc czy o co w tym moze chodzi i wymienilem rowniez miecz i nagrzewnice i nie mam nawiewu co moze byc przyczyna??Pzd