Skocz do zawartości

Automatyczna skrzynia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam jeszcze pytanko kupilem bmw 750 long z 91r

i nie wiem co ile powinno sie wymienic olej w skrzyni i wogle jak sie do tego zabrac oleje w moscie i silniku powymienialem ale nie wiem gdzie sa filtry w skrzyni i jak wlac olej etc

pozdrawiam

Opublikowano

olej w moscie co 60 000 km

w szkrzyni co drugi oil service wiec okolo - 25 000 - 30 000 km

nie wiem ktoredy sie go wlewa...

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
  • Autor
:roll: czyli jak mam przebieg 220 000km to most moge sobie odposcic a w skrzyni zrobic dolewke?
Opublikowano
słuchaj tu jeżeli wiesz kiedy były ostatnio zmieniane oleje to wszystko gra jeżeli nie masz o tym pojecia to natentychmiast zmieniasz je na nowe i spisz spokojnie
BMW sie nie psuje
Opublikowano
  • Autor
jeszce pytanko ile oleju wchodzi do skrzyni do 750longa ?
Opublikowano
na zmiane 3l w rzeczywistości okolo 8l jak jest pusta skrzynia i turbina
BMW sie nie psuje
Opublikowano
  • Autor
turbina w 750?
Opublikowano
  • Autor
jaka turbina gdzie ona jest bo pierwsze slysze ja mam na mysli 5litrowy silnik benzynowy? pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
jaka turbina gdzie ona jest bo pierwsze slysze ja mam na mysli 5litrowy silnik benzynowy? pozdrawiam
Opublikowano

Witam,

na forum w przydatnych linakch jest vindecoder. Wpisz 7 ostatnich cyfr VINu i sie dowiesz ile oleju i gdzie wchodzi (jeśli wszystko jest w oryginale).

Jeśli chodzi o dwie pojemności: to jedna jest do wymiany a druga podaje całą pojemność skrzyni (np. po naprawie zalewasz dużo więcej)

pozdrawiam

...tylko BMW
Opublikowano

Witam,

na forum w przydatnych linakch jest vindecoder. Wpisz 7 ostatnich cyfr VINu i sie dowiesz ile oleju i gdzie wchodzi (jeśli wszystko jest w oryginale).

Jeśli chodzi o dwie pojemności: to jedna jest do wymiany a druga podaje całą pojemność skrzyni (np. po naprawie zalewasz dużo więcej)

pozdrawiam

...tylko BMW
Opublikowano
"Turbina" Kolega miał na myśli sprzęgło hydrokinetyczne. Wymiana statyczna to ok 3 l + filtr (reszta w turbinie i chłodnicy)cała objętość oleju w twojej skrzyni to ok 8,5- 9l. olej klasy DEXRON II
Opublikowano
  • Autor
ja na skrzyni mam blaszke dextron III
Opublikowano
  • Autor
dzieki za odpowiedz:)
Opublikowano
Witaj. Blaszkę na skrzyni ? Być może się myle ale masz skrzynie ZF 4HP22 ? Być może ktoś już robił remont tej skrzyni i zalał dexron III. różnica polega na tym że II jest olejem mineralnym a III półsyntetycznym
Opublikowano
miałem od wczoraj od13tej uszkodzony internet oczywiscie turbina to sprzegło hydrokinetyczne ja poprostu zapomominam ,że niektórzy są dopiero poczatkujacymi naprawiaczami. wczoraj akurat naprawiałem 4HP22 mam porobione fotki jak co sie rozbiera i wymienia gdzie który bieg no i co do czego
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Witaj. Blaszkę na skrzyni ? Być może się myle ale masz skrzynie ZF 4HP22 ? Być może ktoś już robił remont tej skrzyni i zalał dexron III. różnica polega na tym że II jest olejem mineralnym a III półsyntetycznym
Opublikowano
  • Autor
a jeszcze pytano odebralem dzis swoje bmw z naprawy mam wrazenie ze slizga sie sprzeglo ja dodajde gazu ona wchodzi na obroty a dop pozniej przyspiesza i zmienia bieg wsumie to byla moja pierwsza jazda tym modelem czy to tak jest czy to wina asc czy o co w tym moze chodzi i wymienilem rowniez miecz i nagrzewnice i nie mam nawiewu co moze byc przyczyna??Pzd