Skocz do zawartości

Gubienie biegu podczas jazdy zf 6hp19 bmw e60 m54b30 2003r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem. Skrzynia biegów zf 6hp19 bmw e60 m54b30 z 2003r podczas wolnej jazdy tj 80km/h lewarek na pozycji D i. Nagle rozłączyła bieg i na wyświetlaczu na desce rozdzielczej zginelo D i puste pole w inpie jest błąd (5088) ładowanie jest ok akumulator też.
Opublikowano
Morze być lewarek do wymiany albo co bardzej prawdopodobne że cos w mechatroniku .Miałem ten sam błąd wymieniłem mecha na drugi używany i jest puki co 1.5 roku ok.Poszukaj w necie facio rozbiera mecha i pokazuje przyczyne tego błędu.Pozdrawiam
Opublikowano
Też mam ten błąd, tzn po regeneracji mechatroniki i konwertera nie było go od 2000 kilometrów ;D ale generalnie moim objawem było akurat szarpnięcie auta jakby ktoś mi w dupę wjechał, nie tak jak u Ciebie, że po prostu znika "D".
Opublikowano
To nie jest wina samej w sobie mechatroniki tylko tej jej czarnej części przykręconej, czyli sterownika z czujnikami.
  • 3 tygodnie później...