Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie.Ponieważ czekam na moje 440ix chciałem zapytac o adaptacyjne zawieszenie które posiadam.Ile jest trybów jasdy?Wiem,że jest sport comfort,ale gdzieś słyszałem,że równiez comfort+ czy to prawda?Jak jest z oponami run flat przy tym zawiasie czy w trybie comfortowym jest twardo na run flatach(mieszkam w łodzi gdzie jest mnóstwo dziur)Czy zawieszenie jest regolowane osobno tj np silnik na sport z zawias na comfort?Posiadam również mperformance power sound kit,czy jest możliwośc ustawienia wydechu w tryb głośny a na przyklad zawieszenie comfort?Jaki olej do tego silnika?Zgóry dzieki za pomoc
Opublikowano

Jeśli nic się nie zmieniło jest ustawienie comfort i sport dla całego auta, możesz tylko sobie indywidualnie skonfigurować czy w trybie sport zawieszenie chcesz mieć w sport czy komfortowe, w comfort masz zawsze komfortowe a w sport+ zawsze sportowe. Nie ma comfort+, ogólnie opcje personalizacji ustawień są mierne.

Ja po Krakowie prawie wogóle nie jeżdze na sportowym zawiasie mimo początkowego entuzjazmu, straszna taczka i po prostu męczy w codziennym użytkowaniu. Ogólnie nawet na komfortowym zawieszeniu to auto bardziej na niemieckie drogi.

Opublikowano
Mam w 440ix adaptacyjne zawieszenie. Na oryginalnych 19 ROF w trybie comfort jest naprawde komfortowo. Mam zmienione sprezyny na eibachy i nic nie stracilo na komforcie. Po założeniu 20 calowych kol mperformance auto stracilo duzo na komforcie ale precyzja prowadzenia w porownaniu do 19cali jest ogromna.
Opublikowano
dzięki za pomoc,mam jeszcze pytanie odnośnie oleju w tym silniku.Jaki najlepiej?Pewnie kupie ori bmw ale tam są dwie normy 5w30 ll 01 i ll 04?
Opublikowano
Ja leję Millersa 5w40. Prawda jest taka, że przy serii w normalnym użytkowaniu czy 5w30, 5w40 czy 0w40... nie zobaczysz różnicy. Zakładam oczywiście że mówimy o dobrej jakości syntetyku. Nie zagłębiając się we wszystkie oznaczenia i skupiając na tym dla przykładu 5w30 vs 0w30 - olej z cyfrą 0 ma zimową klasę lepkości, czyli zachowa lepkość i pompowalność do -40 lub -35 a olej 5w do -35 czy -30. Analogicznie 10w to -30 albo -25. Podaję „albo” bo inaczej podaje Shell który teraz idzie do BMW a inaczej np LM czy Millers. Druga cyfra odpowiada zachowaniu się oleju w wysokich temperaturach.