Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pytanie

Pacjent BMW E92 '11

Mam problem z działaniem lewego xenonu.

Miesiąc temu skończył się żarnik w lewej, więc zmieniłem na nowe obydwa żarniki. Kupiłem osram original xenarc.

Żarnik podziałał może tydzień. Po zmianie i myciu auta lewa lampa zaszła parą wodną, wtedy żarnik przestał działać.

Wysuszyłem lampę, sprawdziłem żarnik w prawym reflektorze i dziala, zatem nie zepsuł się.

Po Waszych sugestiach i moich domysłach stwierdziłem, że może być to przetwornica (wcale nie trzeba wyjmować lampy i przy tym zdejmować zderzaka!!!). Kupiłem oryginalną używaną przetwornicę i zamieniłem niestety lampa wciąż nie działa. +Faktycznie, moja stara przetwornica okazała się zepsuta. (Kupioną przetwornicę sprawdziłem też na prawej lampie i tam świeci bez zarzutu, próbowałem też przekładać prawą przetwornicę na lewą)

Sprawdziłem też masę i masa jest. W kostce głównej na jednym z przewodów jest mniejsze napięcie ( czy to może być przyczyną)?

Dodam, że lewy ring świeci słabiej niż prawy - może to ma jakiś związek ?

Kolejna informacja, gdy dam światła na 0 to i tak świecą ringi - czy to normalne ? Przełącznik mam z opcją świateł automatycznych.

czy macie jakieś pomysły gdzie dalej szukać przyczyny nie działania tego xenonu ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wybaczcie zwłokę !

Post piszę po naprawionym problemie.

Coś rozlutowało się faktycznie w FRMie, wystarczyło polutować i lampa działa...